Başiskele Belediyesi kendi elektriğini üretecek
Gündem, 14 Ekim 2022 04:43Başiskele Belediyesi, Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile kendi elektriğini kendi üreterek büyük bir tasarruf sağlayacak.
Başiskele Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’ndeki hizmet binalarının çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmeye başlandı. Doğaya saygılı, insan odaklı ve çevreci çalışmalarıyla kentte güzel işler yapan Başiskele Belediyesi, Kocaeli’de örnek bir çalışmaya daha imza atarak tasarruflu işler de yapıyor. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi, Ovacık Mahallesi’nde yer alan Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’ndeki hizmet binalarının çatılarına yerleştirilecek güneş panelleriyle elektik enerjisine dönüştürülecek. Kendi elektrik ihtiyacını GES Projesi ile üretecek olan Başiskele Belediyesi, yılda 200.000 kwh elektrik üreterek yaklaşık yılda 1 milyon TL’lik ciddi bir tasarruf sağlayacak.
BAŞKAN ÖZLÜ: YILLIK 200.000 KWH ELEKTRİK ÜRETİMİ SAĞLAYACAĞIZ
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçenin ilk Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi’nin kurulduğu Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası Başkan Özlü, konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunarak detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaştı.
Güneş enerjisi panelleri sistemiyle çok ciddi yatırımlar elde edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Bu bizim ilk GES projemiz. Bunu devam ettireceğiz. Şu anda başvurusunu yaptığımız belediye hizmet binamız sırada geliyor. Bugün ilk olarak Fen İşleri ve Temizlik İşleri Hizmet Binamızda başladık. Bu bizim için ilk deneyimleme olacak. Burada yıllık 200.000 kwh elektrik, yani yaklaşık 1 milyon TL’lik elektrik üretmiş olacağız. Bu anlamda ciddi bir enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Şöyle daha anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse aylık 120 ila 150 hanenin elektrik tüketimi kadar elektriği biz sadece bu Fen İşleri Müdürlüğü binamızın üzerine kurduğumuz GES’den elde etmiş olacağız.” dedi.

BAŞİSKELE’DE GES PROJELERİ ARTARAK DEVAM EDECEK
Başiskele’de güneş enerji sistemlerinin sayılarının ileriki zamanlarda artarak devam edeceğini vurgulayan Başken M. Yasin Özlü, “Biz bunu ilerleyen zamanlarda belediye ana hizmet binamızın üzerine, kapalı semt pazarlarımızın üzerine ve kentimizin çeşitli yerlerine GES yatırımlarıyla belediyemizin tükettiği enerjiyi kendi yatırımlarımızla sağlamış olacağız.” diye konuştu.
“TÜKETTİĞİMİZ ELEKTRİKTEN DAHA FAZLASINI ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”
İlçedeki GES Projelerini arttırdıklarında tükettikleri elektrikten daha fazlasını üreteceklerini söyleyen Başkan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu anda burada yaptığımız GES Projesi, 2 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım. Ama hesaplamalarımıza göre 2 ila 3 yıl arasında bu yatırımı geri kazanmış olacağız. Bu yılın ilk 10 aylık döneminde belediye birimlerimizin elektrik tüketiminden dolayı yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’lik ödeme yaptık. Burada yıllık yaklaşık 1 milyon TL’lik elektrik üretimi sağlayacağız. Bir de belediye hizmet binamızda aynı kapasitede GES kurulacak. Yani bir yıl sonunda tükettiğimiz kadar elektriği üreten bir belediye haline geleceğiz. Bunun da belediyemize çok büyük tasarrufu olacak. Bu projeyle üretilen enerjinin fazlasını da ulusal şebekeye vererek oradaki diğer tüketimlerimize karşılık verecek. Bu bakımdan yılda 3-4 milyon tasarruf yapacağız ki, enerjinin artan maliyetleri ve eğilimlerine baktığımız zaman ciddi bir tasarrufun ilerleyen yıllarda da ortaya çıkacağını öngörüyoruz.”
80 TON KARBON SALINIMINA ENGEL OLAN ÇEVRECİ PROJE
Başkan Özlü, Güneş Enerji Panelleri Sistemi’miz ile elektrik enerjisi üretmenin yanında yılda 120 adet ağacı kesilmekten ve atmosferimizi fosil yakıtlardan oluşan 80 ton karbon salınımından kaynaklanan hava kirliliğine de büyük ölçüde engel olacaklarını söyledi.
Gündem, 14 Ekim 2022 04:43
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
