İzmit Belediye ipek böceği projesiyle ilgili o iddiaları yalanladı
Gündem, 12 Ekim 2022 07:56İzmit Belediyesi adına yapılan açıklamada İpek böceği projesiyle ilgili ortaya atılan iddiaların yalan olduğunun altı çizildi.
İşte o açıklamanın içeriği:
ÖDEMELERİ İZMİT BELEDİYESİ DEĞİL KOZABİRLİK YAPACAK
Geçtiğimiz günlerde yandaş kanallar sayesinde basına yansıyan, “İpek böceği projesinde yer alan kadınların 5 aydır belediyeden maaş alamadıkları” ile ilgili çıkan haber, açık olarak YALAN HABERDİR. Zira ipek böceği projesinde destek verilen üretici kadınların paralarını İzmit Belediyesi değil, kozalarını sattıkları KOZABİRLİK yapacaktır. Özellikle yerel basın kuruluşları haberle ilgili olarak; Belediyemizden bilgi almadan, araştırıp soruşturmadan, tek taraflı bilgi kaynağından haber yapmıştır.
İpek böceği projesi İzmit Belediyesi tarafından Süleymaniye Mahallesi’nde Mayıs ayında başlayıp, Haziran ayında sonlandırılmıştır. Projenin amacı; ipek böceği kozası üretimini desteklemek ve üretici olmak isteyen kadınların maddi gelir elde etmesini sağlamaktır.
KADINLARA ÜCRETSİZ DESTEK VERİLDİ, TESİS İMKANI SUNULDU
Bu maksatla; Süleymaniye Mahallesinde belediyemiz tarafından dut bahçesi kurulmuş, koza üretimi için böcek üretim merkezi oluşturulmuştur. Proje kapsamında Süleymaniye Mahallesi Muhtarlığının belirlediği 4 üretici kadın çiftçiye ipek böceği üretimi, tesis imkanı, böcek besleme amacıyla kurulan dut bahçesi kullanımı ve projenin her günü İzmit Belediyesi Kırsal Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından teknik destek sağlanmıştır.
.gif)
ÜRETİLEN KOZALAR, KOZABİRLİK’E SATILDI
Oluşturulan dut bahçesi ve koza evinin mülkiyeti İzmit Belediyesine ait olup, üretici kadınlara destek olmak amacıyla bedelsiz olarak kullandırılmıştır. Projede yer alan üretici kadınlar, onlar için kurduğumuz bu tesiste, hiçbir ücrete tabi tutulmadan üretim gerçekleştirmişler ve ürettiklerini de Kozabirlik’e satmışlardır. Proje sonunda toplam 55 kg iyi kalite ipek kozası üretilmiş, Kozabirlik’e teslim edilmiştir. Bu kozalar, Kozabirlik yetkilisi tarafından teslim alındıktan sonra kozaların parasının yine Kozabirlik tarafından ödeneceği bilgisi yine projede yer alan kadın üreticilere verilmiştir.
KOZABİRLİK’LE GÖRÜŞTÜK
Ağustos ayı içerisinde Kozabirlik’in üreticilere vereceği koza ücretinin geciktiği bilgisi tarafımızda bildirildikten sonra konuyla ilgili olarak İzmit Belediyesi Başkan yardımcısı, ilgili Koordinatör, Kırsal Hizmetler Müdürü, Ziraat Mühendisleri, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı ve üretici kadınların katılımıyla Süleymaniye Köyü’nde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.
ÜRETİCİ KADINLARA DA BİLGİ VERİLMİŞTİ
Kozabirlik, üreticilerin banka hesap numaralarını almış ve çıkan ürünün üreticinin hesabına direk Kozabirlik tarafından yatırılacağı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Kadın üreticilere, İzmit Belediyesi Ziraat mühendisleri ve Kozabirlik yetkilisi tarafından defalarca kez bu bilgi verilmiştir. Geçtiğimiz Perşembe günü kadın üreticilerin bizlere ulaştırdığı dilekçelere cevaben de, henüz Türkiye çapında kimseye ödeme yapılmadığı bilgisi geçilmiştir. Türkiye genelinde tüm ipek böceği üreticilerinin paralarının ödeme işlemleri Kozabirlik tarafından yapılacaktır. Değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.
Gündem, 12 Ekim 2022 07:56
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
