Büyükşehir: Meşe dantel böceği zararsızdır
Gündem, 05 Ekim 2022 20:40Büyükşehir, bir çeşit bitki zararlısı olan ve son günlerde ilimiz genelinde daha çok görülen meşe dantel böceği hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
Meşe dantel böceğinin insanlar için herhangi bir hastalık taşıma durumu olmadığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu kapsamda tedirgin olmayı gerektirecek bir durum olmadığını ve ilgili ekiplerin sahada meşe dantel böceği popülasyonunu takip ettiğini ifade etti.
HASTALIK TAŞIMA RİSKİ YOK
Konuyla ilgili, “Meşe dantel böceği bir ağaç ve orman zararlısıdır. Ağaçların bitki özsularını emerek beslenen ve çoğalan bu canlılar iklim değişikliği sebebiyle sıcaklık artışlarına bağlı olarak son yıllarda ülkemizde görünmeye başlanmıştır. Asıl yaşam ve çoğalma alanları ormanlar olmasına karşın, uygun sıcaklık şartlarında temmuz ve ekim aylarında rüzgârlarla yoğun kümeler halinde ormanlardan yaşam alanlarına ulaşmaktadır. Buna bağlı olarak önümüzdeki haftalarda bu canlıları yaşam alanlarımızda görme ihtimalimiz bulunmaktadır. Ancak Meşe dantel böcekleri vektörel canlılar değillerdir. Yani insanlar için herhangi bir hastalık taşıma özelliği yoktur. Bu sebeple tedirgin olmamızı gerektirecek bir durum bulunmamaktadır” açıklamasını yapan Büyükşehir yetkilileri, alınabilecek önlemler konusunda ise bilgiler verdi.
YAŞAM ALANLARINIZDAN UZAK TUTUN
Dantel böceklerinin sineklik ve benzeri koruyucu önlemler ile yaşam alanlarından uzak tutulması gerektiğini belirten yetkililer, buna rağmen insan üzerine, evlere, balkon ve pencere gibi yaşam alanlarına gelmesi durumunda yapılabilecek en uygun mücadelenin bol su ile yıkama, silme, süpürme gibi fiziksel uzaklaştırma ve benzeri bertaraf çalışmaları olduğunu aktardı.
.gif)
Gündem, 05 Ekim 2022 20:40
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
