Yemekhane zammı geri çekilsin!
Eğitim, 29 Eylul 2022 00:59Kocaeli Üniversitesi'nde yemekhane fiyatlarına %25 oranında zam yapılmasına karşı Kocaeli Emek gençliği açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada üniversitelerin ticarethane, öğrencilerin de müşteri olmadığı belirtilirken; sağlıklı ve ücretsiz yemek hakkı için üniversitenin tüm bileşenlerine birleşme çağrısı yapıldı.
Açıklamanın tamamı şöyle:
Kocaeli Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılına da sorunlarla başladı. Ulaşımdan beslenmeye barınmadan ders materyallerine kadar her şeyin zamlandığı şu günler de KOÜ yönetimi de bu artışın faturasını öğrencilere kesiyor. Hiçbir duyuru yapmadan yemekhane ücretlerine yapılan yüzde 25'lik zam bu durumun en somut örneğidir. Ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşmanın gittikçe zorlaştığı bu günlerde, üniversite yönetimi sessiz sedasız yemekhane fiyatlarına zam yaptı, On binlerce öğrenci de bu fiyata daha uygun yemek bulamayacakları için mecbur bırakılmıştır. Bir kamu kuruluşu olan üniversite, öğrencilerinin sağlıklı ve dengeli beslenme hakkını güvence altına almak zorundadır. Bu ihtiyacı karşılarken kâr amacı gütmemelidir. Fakat yapılan son zamda da görüyoruz ki öğrencilerin yararı gözetilmemekte; ğrenciler müşteri yerine konulmaktadır. Öğrencilerin yaşam şartlarının her geçen gün zorlaştığı, çalışarak okuyan üniversiteli sayısının arttığı bu dönemde üniversite öğrencilerinin, üniversitede ücretsiz beslenme hakkını tesis etmek üniversitenin sorumluluğudur. Bu politikalar karşısında ücretsiz beslenme, barınma ve eğitim mücadelesinin Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak ne kadar da kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. En temel insani hak olan beslenmenin, biz öğrencilere eğitim hayatımız boyunca ücretsiz bir şekilde verilmesini talep ediyor, bu konuda kamu kuruluşu olan Kocaeli Üniversitesi yönetimini adım atmaya çağırıyoruz.
Üniversite yönetimi bütçe harcamalarını nereye ve nasıl yaptıklarını açıklamalı, şeffaf olunmalı, yemekhane zammı derhal geri çekilmeli ve beslenme hakkı ücretsiz olarak öğrencilere sunulmalıdır !
Üniversiteler, öğrencilerine müşteri gözüyle bakarak kar sağlayacak ticari işletmeler değildir. Tam tersi öğrencilerinin ve bütün bileşenlerinin yararına çalışması gereken kamu kuruluşlarıdır. Sağlıklı ve ücretsiz yemek hakkı için Kocaeli Üniversitesi'nin tüm bileşenlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
Eğitim, 29 Eylul 2022 00:59
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
