AKP ve MHP'nin oyu kışın daha da düşecek
Siyaset, 20 Eylul 2022 23:31Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, son araştırma sonuçları TELE1’de açıkladı. CHP ve AKP'nin başa baş giderken anket sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy, “Cumhur’un oyu kışın daha da düşecek” dedi.
Aksoy Araştırma’nın başkanı Ertan Aksoy son anket sonuçlarını TELE1’de yayınlanan Enver Aysever ile Gündeme Not programında açıkladı.
Aksoy Araştırma’nın anketinde katılımcılara “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz” sorusu yöneltildi.
Araştırma, 12 ilde, 1067 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Sonuçlar şöyle:
AKP 29.7CHP 29.1İYİ PARTİ 14.1
HDP 10.1MHP 7.6DİĞER PARTİLER 5.1
DEVA PARTİSİ 2.1SAADET PARTİSİ 1.1GELECEK PARTİSİ 1.0
“CHP İLE AKP BAŞA BAŞ GİDİYOR”
Sonuçları değerlendiren Ertan Aksoy, iktidar partisi AKP ve ana muhalefet partisi CHP’nin oy oranlarında rekabet olduğuna ve oranların başa baş ilerlediğine dikkat çekti.
Aksoy, “Birkaç aydır AKP yüzde 30 psikolojik sınırın altında ama bu uzaklaşma anlamına gelmiyor. Yüzde 29’un küsuratlarını elde ediyoruz. CHP de tüm ölçümlerde 29’un üzerine geliyor.
Orada da küsuratlar söz konusu. Ama her defasında istisnasız AKP’yi az farkla CHP’nin önünde buluyoruz. Bu önünde olma hali, rakamlar yer değiştirse bile CHP için aynı şeyi söylemek zorundayız. Başa baş noktasında olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.
“İYİ PARTİ YÜKSELDİ”
Millet İttifakı’nın bir diğer ortağı İYİ Parti hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aksoy, “İYİ Parti sıklıkla 13 küsurlarda buluyoruz. Bu hafta itibarıyla 14.1 geldi.
Bugüne kadar İYİ Parti için bulduğumuz en yüksek oy oranı diyebilirim. Bugüne kadar 14’ü görmüştük ama 14.1’i ilk kez gördük. Dolayısıyla İYİ Parti 12.5 ila 14 arasındaki seyrini koruyor.” diye konuştu.
“KIŞIN AKP VE MHP’NİN OYLARI DÜŞEBİLİR”
Aksoy, kış aylarında iktidar partisi AKP ve iktidar ortağı MHP’nin oylarında düşüş yaşabilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi
“HDP genelde 9 ila 10-10.5 arasında bulduğumuz bir parti. Bu ölçümde 10.1 olarak karşımıza çıktı. MHP 7.6, muhtemeldir ki kış ayında hem MHP’de hem de AKP’de gerileme olma olasılığı yüksek. Çünkü şu an ülkenin en önemli sorunu yoksullaşma.”
“PARTİ ARASI GEÇİŞLER DURDU”
Sözlerini sürdüren Aksoy, “Saadet Partisi 0.8’in altına gelmiyor bizim ölçümlerde. Gelecek Partisi de 0.8 ila 1.2 o aralıkta geziyor. DEVA Partisi’ni de genelde 2.5 düzeyinde bulurduk, bu hafta itibarıyla 2.1 gelmiş durumda.
Bunlar çok küçük oy oranları, değişim olması kendi içinde çok anlaşılabilir. Çok büyük bir radikal değişim de olmuyor. Geçişler aslında uzun süredir durmuş durumda.
Geçen yıl ve ondan önceki sürelere göre daha büyük makas giderek daralmış ve o seyir devam ediyor. Bir radikal değişiklik elde etmiyoruz.” şeklinde konuştu.
Siyaset, 20 Eylul 2022 23:31
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
