Kartepe Kule Deresi ıslah ediliyor
Gündem, 16 Eylul 2022 03:21Kent genelinde birçok noktada dere ıslah çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Dumlupınar Mahallesi yerleşim alanı içinde geçen ve yoğun yağışlar nedeniyle mevcut hali yetersiz kalan Kule deresinin genişletme ve ıslah çalışmalarına başladı.
İL GENELİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İl genelinde gerçekleştirdiği kaliteli altyapı yatırımları ve üstyapı yatırımlarıyla şehre hayat katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, ani yağışlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini almaya devam ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber ani yağışlarda yaşanan taşkın, sel ve su baskınlara karşı birçok altyapı yatırımı gerçekleştiren İSU, dere ıslah çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
Kent genelinde toplamda 873 kilometre uzunluğunda yağmursuyu altyapı hattı 14 adet yağmursuyu terfi merkezini işleten İSU Genel Müdürlüğü, ayrıca bugüne kadar toplamda 102 kilometre uzunluğunda dere ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Dere ıslah çalışmalarına aralıksız devam eden kurum, son olarak Kartepe Dumlupınar Mahallesinde Kule Deresinde genişletme ve ıslah çalışmalarına başladı.
.gif)
KULE DERESİ ISLAH EDİLİYOR
Yatırım programı kapsamında Dumlupınar Mahallesi sınırları içerisinde kalan Kule Deresinde kesit genişletilmesi için ıslah çalışmalarına başlayan İSU ekipleri, hafriyat ve grobeton çalışmaları yapıyor. 165 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde U kesit betonarme olarak inşa edilecek ıslah çalışmalarında, ayrıca 91 metre uzunluğunda kapalı menfez imalatı gerçekleştirilecek. Dere ıslah çalışmaları kapsamında 943 metre içme suyu hattı ile birlikte 750 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı da yapılacak.
ANİ YAĞIŞLARDA TEHDİT OLUŞTURMAYACAK
Bölgede çalışmaların tamamlanması ile birlikte derenin düzenli olarak akışı sağlanacak. Olası ani yağışlarda taşkınların önüne geçilerek insan ve çevre sağlığı için oluşabilecek tehditler giderilmiş olacak.
Gündem, 16 Eylul 2022 03:21
Yorumlar (1)
Gerçek
tam okul açıldı yanı başında inşaat başladı. yaz zamanı dere yatağı niye yapılmaz?16 Eylul 2022 03:21
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
