Başkan Büyükakın ayçiçeği hasadı yaptı
Gündem, 15 Eylul 2022 21:16Büyükşehir’in gübre desteği verdiği çiftçilerin hasat mesaisi devam ediyor. Başkan Büyükakın, Kandıra’da biçerdövere çıkıp, ayçiçeği hasadı yaptı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sıvı yağ üretiminin artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdiği “2022 Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, gübre desteğinden yararlanan çiftçilerin ayçiçeği hasadı mesaisi devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kandıra ilçesindeki tarlada biçerdöverin direksiyonuna geçerek, çiftçilerle beraber ayçiçeği hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, gübre, tohum, mazot, fide başta olmak üzere çok sayıda projeyle tarıma ve üreticilere destek vererek, çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ettiklerini söyledi.
AYÇİÇEĞİ EKİMİNDE % 30 ARTIŞ
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan “Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile sıvıyağ üretiminin artırılması, ithalatın en aza indirilmesi ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması hedefleniyor. Tarımda katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nce yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan tüm çiftçilere talepleri üzerine yüzde 50 hibeli yağlık ayçiçeği gübresi desteği sağlandı. Destekle birlikte Kocaeli’de 12.000 dekar araziye yağlık ayçiçeği ekildi. Verilere göre bir önceki yıla göre ayçiçeği ekiminde yüzde 30 artış sağlandığı bildirildi. Destekten yararlanan çiftçiler tarafından ekilen ve bu sene verimi yüksek olan ayçiçeği tarlalarında hasat mesaisi sürüyor.
.jpg)
BAŞKAN BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI
Başkan Büyükakın, Kandıra ilçesi Kaymaz Araman Mahallesi’nde gübre desteğinden yararlanan çiftçi Serkan Öztürk’ün sahibi olduğu 23 dönümlük tarlada biçerdöverin direksiyonuna geçerek, ayçiçeği hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, daha sonra AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Şen ve Bayram Küçükyılmaz, Kaymaz Mahalle Muhtarı Mehmet Şenol, Selimköy Mahalle Muhtarı Emin Akçay, Hıdırlar Mahalle Muhtarı Nihat Sarı ve çiftçilerle sohbet etti.
“ÇİFTÇİLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Tarımsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına yönelik çok sayıda destekleme projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Büyükakın, Büyükşehir olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Özellikle gübre desteği ile birlikte Kocaeli’de çok sayıda tarlada yağlık ayçiçeği ekiminin yapıldığını ve verimin beklentilerin üzerinde olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, tarımsal üretimin kesintisiz artarak sürmesi ve üreticilerin gelirinin artırılması için çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Üreticiler, desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çiftçi dostu olarak tanımladıkları Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.
.gif)
Gündem, 15 Eylul 2022 21:16
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
