Şampiyon yüzücüler Kerpe’de kulaç attı
Spor, 10 Eylul 2022 22:36Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup Kandıra’nın mavi bayraklı plajı Kerpe’de gerçekleşti.
Golden Cup 2022 şampiyonası Kerpe’de gerçekleşti. Şampiyonaya 8 ülkeden sporcular katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, FINA, LEN, Türkiye Yüzme Federasyonu ile birlikte organize edilen Uluslararası Açık Su Yüzme Golden Cup 2022 şampiyonası Kocaeli’nin Kerpe sahilinde düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Sporun Başkenti Kocaeli sloganıyla başlatmış olduğu organizasyonlarla uluslararası sporcuları ilimizde ağırlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilen şampiyonaya 8 ülkeden sporcular katıldı. Şampiyonayı spor severler ilgiyle takip etti.
YÜZME ŞAMPİYONASI İLGİYLE İZLENDİ
Kocaeli’nin mavi bayraklı Kandıra sahili Kerpe’de gerçekleşen Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Alparslan Arslan, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu Kandıra Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Akalın, Kandıra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ercan Güneş, Yüzme il temsilcisi Talha Altuntaş, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Teknik Kurul Üyesi Sabri Bozca, Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Delegesi Aleksandar Malenko, Türk Milli Takım Sporcuları, Macaristan Milli Takım Sporcusu olimpik yüzücü Ana Olasz ve birçok Avrupa ve dünya şampiyonu yüzücü hazır bulundu.
GOLDEN CUP ŞAMPİYONUYLA KERPE DÜNYAYA KENDİNİ TANITTI
Kocaeli’nin Mavi Bayraklı Kerpe sahili Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyona etkinliği ile sesini dünyaya duyurdu. Çok sayıda Avrupa Dünya Şampiyonu sporcunun katıldığı Kandıra’nın Kerpe sahilinde düzenlenen Golden Cup 2022 şampiyonası büyük ilgiyle izlendi. Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonasına 17’si kadın 18’si erkek toplamda 35 sporcu başvuru yaptı. Start öncesi 2’si Türk 1’i Rus sporcu rahatsızlanarak yarıştan çekildi. Türkiye’den 19, İtalya’dan 3, İspanya’dan 1, Çekya’dan 2, Macaristan’dan 1, Slovenya 1, Ukranya 1, Almanya 1 katılan toplam 29 sporcu 4 kategoride 10 kilometrelik parkurda rakiplerine fark atarak kürsüye çıkmak için mücadele verdi.
GELECEK SENE DE BURADA OLMAK İSTERİZ
Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Delegesi Aleksandar Malenko, “Balkan Ülkelerinde gerçekleştirilen Açık su Yüzme yarışmasının Türkiye’de gerçekleştirmek beni oldukça heyecanlandırdı. Öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz burada bulunmaktan oldukça mutlu olduk. Gelecek sene de burada olmak isteriz önümüzdeki senelerde FİNA kupası müsabakasını da burada gerçekleştirmek isteriz” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZI SPORA ALIŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Daire başkanı Yıldırım, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak diğer birimlerle birlikte bu yaz 500’e yakın organizasyon yaptık. Uluslararası şampiyonalarımızla birlikte burada dünya şampiyonu sporcularımıza ilimizi tanıtıyoruz bir anlamda. Burada ilimizde ağırladığımız değerli federasyonlarımızı, sporcuları ve katılımcıları memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı spora alıştırmaya devam edeceğiz sporun tabana yayılmasını istiyoruz bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.
DERECEYE GİREN SPORCULAR
Büyük Kadınlar Kategorisinde 5 Büyük Erkekler kategorisinde 3 Küçük erkekler Kategorisinde 11 kişi Küçük Kadındalar Kategorisinde 10 kişinin katıldığı yarışma sonuçları ise şöyle oldu:
.gif)
ERKEKLER 10.000 METRE 19 YAŞ VE KÜÇÜKLERLER
1.Denis Borovka, 2.Durukan Sahan, 3.Muhammet Yusuf Özden
ERKEKLER 10.000 METRE 14 YAŞ VE BÜYÜKLER
1.Ivan Gıovannonı, 2.Davide Marchello, 3.Denis Borovka
BAYANLAR 10.000 METRE 18 YAŞ VE KÜÇÜKLER
1.Burcunaz Narin, 2. Tuna Erdoğan, 3 Talya Erdoğan
BAYANLAR 10.000 METRE 14 YAŞ VE BÜYÜKLER
1.Jeannette Spıwoks, 2. Katja Faın, 3. Anna Greta Olasz
Spor, 10 Eylul 2022 22:36
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
