Art Nicomedia’dan kent tarihi yolculuğu
Gündem, 10 Eylul 2022 17:20Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği (AND) tarih bilimci ve sanatçı Onur Şahna'nın 18 yıllık emeğinin ürünü olan "İzmit Tarihi İllüstrasyonları" proje lansmanını Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirdi.
2.700 yıllık İzmit tarihinin farklı dönemlerinin canlandırıldığı birçoğu özgün ve başka örneği olmayan antik dönem çalışmaları ve reprodüksiyonlardan oluşan 21 eserin yer aldığı serginin açılışına Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği Başkanı Akın Ülkü Sevinç, tarihçi yazar Volkan Şenel, Gez Çiz Yaz İzmit Grubu sanatçıları, İzmitli duayen ses sanatçısı Bülent Tamer ve davetli sanatseverler katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından yürütülen Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında desteklenen, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli Müze Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen "İzmit Tarihi İllüstrasyonları" projesinin, kent tarihinin görsel eksikliğini, bilimsel ve sanatsal kaygılarla giderecek olmasının yanı sıra oluşturacağı görsel atmosfer sayesinde bu alanla ilgilenen sanatçılara ve bilim insanlarına ilham vermesi, kentlilik bilincinin ve farkındalığının artmasına da ivme kazandırması amaçlanıyor.
Sanat, Tarih ve Müzik Bu Etkinlikte Bir Araya Geldi
Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşen ve katılımcılar tarafından büyük ilgili gören sergi tanıtımında, tarih bilimci ve sanatçı Onur Şahna’nın seyahatnameler, antik metinler, sikkeler, kazı raporları ve farklı dönemlere ait diğer tarihsel bulgu ve belgelerden faydalanılarak ürettiği eserler hakkında tarihsel ve sanat tekniği ile ilgili bilgiler verildi.
"İzmit Tarihi İllüstrasyonları" sergi açılışının ardından müze amfi tiyatro alanında sahne alan İzmit Çok Sesli Müzikal Korosu(İÇSES) şef Agah Eroğlu yönetiminde yerli ve yabancı şarkılardan oluşan repertuarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.
İki Farklı Müzede Sergi ve Dijital Sunumlar
"İzmit Tarihi İllüstrasyonları" sergisi 10-24 Eylül tarihleri arasında Seka Kağıt Müzesi Sergi Salonu'nda sergilendikten sonra 26 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında da Kocaeli Arkeoloji Müzesi Fuaye Alanı’nda sanat ve tarihseverlerin beğenisine sunulacak.
Proje ayrıca, uluslararası dijital platformda 3 boyutlu sergi versiyonuyla da yayınlanacak. Eserlerin tasarımcısı tarihçi ve sanatçı Onur Şahna’nın tarihsel anlatımıyla gerçekleştireceği sunumlarla okullarda ve halka açık dijital platformlarda İzmitlilerle buluşacak.
Gündem, 10 Eylul 2022 17:20
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
