CHP’li vekillerden Körfez’e ziyaret
Siyaset, 08 Eylul 2022 08:12CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve yönetimini İlçe Başkanlığı binasında ziyaretlerinin ardından ilçede temaslarda bulundu.
CHP’li vekiller ilçe örgütünü ziyaretlerinde partililerle ülke gündeminin yanı sıra ilçeye dair sorunlar ve çözüm önerileri ile 2023 seçimlerine yönelik olarak parti çalışmalarını değerlendirerek, istişarelerde bulundular ve CHP'ye katılan üyelere rozet taktılar.
ÇÖKEN KURUMLARI AYAĞA KALDIRACAĞIZ. ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ
İlçe Başkanlığının ardından Tarhan, Sarıbal ve Şeker Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Cemevi’nde yönetim ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Körfez Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Kerem Yavuz ve Yönetimini ziyaret etti. Esnafların sorunlarını dinleyen Vekiller CHP’nin esnaflara yönelik politika ve hedeflerini de paylaştılar.
Tarhan “Pandemide alınan tedbirlerden en çok etkilenen kesim esnaf ve sanatkarımız. Yurtdışında küçük işletmelere pandemi tedbirleri kapsamında alınan kapanma kararlarından uğradıkları zararları karşılamak üzere hibe verilirken bizde kredi verildi ve esnaf yeniden borçlandırıldı. Bizim iktidarımızda Tek Adamın inisiyatifine bırakıldığı için tüm çöken tüm kurumlar ve yönetim sistemi 3 Yeni K dediğimiz Yeni Kurumlar, Yeni Kurallar ve Yeni Kadrolarla yeniden ayağa kaldırılacak. Ülkede topyekun bir kalkınmayı getirecek ve gelir adaletini sağlayacak politikalarımızda esnafımız için atacağımız adımlar da şimdiden planlanmış durumda. Öncelikle esnafımızın belini büken tüm yükleri omuzlarından alacağız. Esnafa sicil affı getireceğiz. Kira stopajını kaldıracağız. Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız. BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü olduklarının sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeler yapacağız. Esnaf Destekleri Sigortası Fonunu kuracağız. Böylece ekonomik veya sektörel krizlerde, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacağız. Zincir market ve AVM saatlerini esnafımızı ezmeyecek şekilde yeniden düzenleyeceğiz. En önemlisi esnaf ve sanatkarımıza verdiğimiz önemi gösterir bir şekilde Esnaf Bakanlığını kuracağız.” diyerek CHP’nin esnaf politikaları hakkında önemli bilgiler verdi.
.gif)
ÜRETMENİN MALİYETİ ALTINDA ÇİFTÇİ EZİLİYOR, VATANDAŞ YİYECEK ÜRÜNÜ ALAMIYOR
CHP heyeti daha sonra halk pazarını ziyaret etti, pazarcı esnafını ve pazardan alışveriş yapmaya gelen vatandaşı dinledi.
Sarıbal “Ülkede yönetimin gözlerini ekonominin tüm dünyada kabul gören kurallarına, uygulamalarına ve tedbirlerine kapatarak yürüttüğü politikaları sonucu önüne geçilemeyen enflasyon ürünlerin üretiminden sofraya gelene kadarki tüm aşamalarına fiyat artışı olarak yansıyor. Sonuçta, mazot, gübre gibi ana girdi kalemleri fiyatlarında yaşanan artış üretmenin maliyeti altında çiftçimizi ezerken, taşıma maliyetleri de tarladaki fiyatın üstüne ekleniyor ve bu zincirleme fiyat artışları neticesinde vatandaş sofrasına koyacak ürünü alamıyor. Dünyada büyük bir gıda krizi yaşanırken, insanlar yiyecek ürün bulmakta zorluk çekerken bizde ne yazık ki pazarda satılan ürünü almaya vatandaşın parası da yetmiyor. Çifte kriz altında Türk vatandaşı eziliyor.” dedi.
YETİŞMİŞ HEKİMLER YURTDIŞINA GİDİYOR, DIŞA BAĞIMLI OLDUĞUMUZ İÇİN İLAÇ KRİZİ YAŞANIYOR. VATANDAŞIN SAĞLIĞI GÖZ GÖRE GÖRE TEHLİKEYE ATILIYOR
CHP’li vekillerin programının son durağı Yukarı Hereke Kültür Merkezi oldu. Hereke’de STK’lar ve vatandaşlarla bir araya gelerek temaslarda bulunan heyet halkın sorunlarını dinledi.
CHP’nin doktor vekillerinden Ali Şeker, “Vatandaşımız ekonomiden, eğitime, üretimden, sağlığa her konuda dertli ve şikayetçi. Yıllardır TBMM’de gerek komisyonlarda gerek Genel Kurul’da hep dile getirdiğimiz doktorlarımızın mesleği ve ülkeyi terk etmesine yönelik sorunları çözmek yerine, palyatif yöntemlerle kafalarını kuma gömerek çözüm bulduklarını sananların gelip burada halkımızı dinlemelerini isterdim. Hastanelerden randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız soruyor. Kanser gibi hayati risk taşıyan bir hastalıkta mr-tomografi randevuları 6 ay sonraya veriliyor. Bu arada hastalık ne seyirde ilerleyecek diye sorduğumuzda cevap alamıyoruz. Bizi adeta ölüme terk ediyorlar. Teşhisi konulmuş hastalar da ilaç temininde sorun yaşıyorlar. Çünkü ilaçta da dışa bağımlıyız ve artan döviz kuru ilaç ithalatında da kriz getirdi. İflas eden Tek Adam rejimi, beceriksiz AKP iktidarı ülkeyi her alanda krize sürükledi. Hatta öyle ki bazı hastalıklarda ilaç temininde sorun yaşandığı için SUT şartları değiştirildi ve vatandaşın sağlığı göz göre göre tehlikeye atıldı.” Diyerek iktidarı sert bir dille eleştirdi.
Siyaset, 08 Eylul 2022 08:12
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
