Dünya şampiyonu yüzücüler Kocaeli’de kulaç atacak
Spor, 07 Eylul 2022 22:08Büyükşehir öncülüğünde gerçekleşecek Kocaeli Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup 2022’nin lansmanı yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor kenti Kocaeli’ vizyonu kapsamında düzenlenen ya da desteklenen etkinliklerle şehrin spor kültürünü ve marka değerini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğinde 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek Kocaeli Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup 2022’nin lansmanı yapıldı.
LANSMANA GENİŞ KATILIM
Kumcağız Gençlik ve Spor Kampı’nda düzenlenen lansmana Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Spor Şube Müdürü Alparslan Arslan, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Teknik Kurul Üyesi Sabri Bozca, Avrupa Yüzme Birliği Len Delegesi Aleksandar Malenko, Macaristan Milli Takım Sporcusu olimpik yüzücü Ana Olasz, yüzme il temsilcisi Talha Altuntaş katıldı.
ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR DEVAM EDECEK
Toplantıda ilk olarak konuşan Yıldırım, “Sporun her alanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve Başkanımız Tahir Büyükakın’ın destekleriyle ‘Spor Kenti Kocaeli’ vizyonunda hareket etmeye devam ediyoruz” dedi. Yıldırım, Büyükşehir bünyesinde her sene geleneksel hale gelen Açık Su Yüzme Şampiyonalarını, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Müsabakaları ile ulusal düzeye taşıdıklarını dile getirdi. Spor alanında atılan her adımda daha ileriye gitmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası organizasyonlarımızı devam ettirmekte kararlı ve istekliyiz. Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü ve Motor Sporları Federasyonu ile Kocaeli Rallisi Türkiye Ralli Şampiyonası, Gençler Balkanlar Judo Şampiyonası ve Uluslararası Karate Şampiyonası organizasyonlarını gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.
“KOCAELİ DENİLDİĞİNDE AKLA SU SPORLARI GELİYOR”
Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Teknik Kurul Üyesi Sabri Bozca ise konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a destekleri için teşekkür ederek başladı. Şampiyonanın önemine dikkat çeken Bozca, “Gelen sporcularımız dünya ve Avrupa çapında çok iyi yüzücüler. Kocaeli, Açık Su Yüzme Şampiyonalarında bilinen bir il. Kocaeli denildiğinde su sporları akla geliyor” dedi.
BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Kandıra-Kerpe Halk Plajı’nda gerçekleşecek Kocaeli Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup 2022’ye 10 ülkeden 60 başarılı sporcu katılacak. Büyük heyecana ve mücadeleye sahne olacak yarışmada Türk Milli Takımı’ndan da 21 sporcu yarışacak. Yarışmacılar Kerpe ve Kumcağız Gençlik ve Spor Kampı’nda konaklarken, kentin eşsiz doğasının da tadını çıkaracak. Yarışmaya katılan sporculara çeşitli hediyeler (tişört, havlu panço, çanta) verilecek. Dereceye giren sporculara ise kupa, madalya ve çiçek takdim edilecek.
.gif)
Spor, 07 Eylul 2022 22:08
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
