Türkkan Kocaeli’yi sordu, Bakan Yanık Bingöl’den söz etti
Siyaset, 06 Eylul 2022 06:53İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesine gelen cevap da sorulan sorulara yanıt vermek yerine Bingöl’den söz edilerek lafın dolandırılması dikkat çekiciydi.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Haziran ayının son haftasında Kocaeli’nde meydana gelen ve biri ölümle sonuçlanan intihar vakalarını TBMM gündemine taşımış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın cevaplaması isteğiyle soru önergesi vermişti. Türkkan’ın önergesine Bakan’dan yazılı cevap geldi.
Ancak Bakan Yanık, İYİ Partili Türkkan’a verdiği cevapta önergedeki önemli sorulardan biri olan “Kocaeli'nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlığınız tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir, sonuçlan kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?” sorusuna cevap vermedi.
Bakan’ın cevap metninde dikkat çekici ve ilginç olan bir başka nokta ise Kocaeli yerine Bingöl’deki intiharlar ile ilgili bilgi vermesi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, cevabında 15 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da İntihar Önleme Çalıştayı düzenlendiğini söylemekle ve Bakanlık’ın çalışmalarını anlatmakla yetindi.
Türkkan’ın önergesi ve Bakan’ın cevabı şu şekilde:
1 -Kocaeli'nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlığınız tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir, sonuçlan kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
2-İntihar vakalarının yaşandığı ailelere Bakanlığınız tarafından verilen herhangi bir destek bulunmakta mıdır?
3-İntihar vakalarının önüne geçmek ve bundan sonra intiharların yaşanmaması için Bakanlık tarafından belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar, demekler ve benzeri kuruluşlarla yürütülen bir çalışma planı var mıdır, bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın programı nasıldır?
Bakanlığımız; diğer bakanlıklar, üniversiteler ve kurumlar ile intihar konusunda ortak çalışmalar yapmakta ve görüş alışverişinde bulunmaktadır. Bakanlığımızdaki ilgili meslek mensuplarının da katılımıyla üniversitelerde intihar alanında çalışma yapan akademisyenler ve bu alanda hizmet veren uzmanlarca akademik çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda intiharların sebepleri ve alınması gereken tedbirler araştırılmaktadır.
Ülkemizdeki intihar eğilimlerini daha iyi anlayabilmek ve intiharların önlenmesi için kapsamlı kamu politikaları üretebilmek adına tüm paydaşların fikirlerini ve katkılarını almak üzere 15 Ocak 2020'de Ankara'da İntihar Önleme Çalıştayı düzenlemiştir.
Ayrıca Bingöl ilinde meydana gelen intihar vakalarını ve teşebbüslerini incelemek üzere Bakanlığımızca uzman grubu oluşturularak 2022 yılı Haziran ayında Bingöl ilinde incelemelerde bulunulmuş, Bakanlığımızca yerelde ve ülke çapında uygulanacak koruyucu ve önleyici faaliyetler değerlendirilmiştir.
Diğer taraftan intiharların önlenmesi ve vatandaşlarımıza destek verilmesi amacıyla Bakanlığımızca eğitim programları, danışmanlık hizmetleri ve aile ziyaretleri de gerçekleştirilmektedir. Söz konusu eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, ailelerin sağlık hizmetlerinden etkin faydalanabilmelerinin sağlanması, karşılaşabilecekleri riskler konusunda farkındalıklarının artırılması ve desteklenmeleri amacıyla yürütülmektedir. İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Hizmet Merkezlerimiz, hastaneler ile iletişim kurarak intihar teşebbüsünde bulunanlara psikososyal destek de sunabilmektedir
Siyaset, 06 Eylul 2022 06:53
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
