Türkkan Kocaeli’yi sordu, Bakan Yanık Bingöl’den söz etti
Siyaset, 06 Eylul 2022 23:01İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesine gelen cevap da sorulan sorulara yanıt vermek yerine Bingöl’den söz edilerek lafın dolandırılması dikkat çekiciydi.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Haziran ayının son haftasında Kocaeli’nde meydana gelen ve biri ölümle sonuçlanan intihar vakalarını TBMM gündemine taşımış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın cevaplaması isteğiyle soru önergesi vermişti. Türkkan’ın önergesine Bakan’dan yazılı cevap geldi.
Ancak Bakan Yanık, İYİ Partili Türkkan’a verdiği cevapta önergedeki önemli sorulardan biri olan “Kocaeli'nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlığınız tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir, sonuçlan kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?” sorusuna cevap vermedi.
Bakan’ın cevap metninde dikkat çekici ve ilginç olan bir başka nokta ise Kocaeli yerine Bingöl’deki intiharlar ile ilgili bilgi vermesi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, cevabında 15 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da İntihar Önleme Çalıştayı düzenlendiğini söylemekle ve Bakanlık’ın çalışmalarını anlatmakla yetindi.
Türkkan’ın önergesi ve Bakan’ın cevabı şu şekilde:
1 -Kocaeli'nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlığınız tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir, sonuçlan kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
2-İntihar vakalarının yaşandığı ailelere Bakanlığınız tarafından verilen herhangi bir destek bulunmakta mıdır?
3-İntihar vakalarının önüne geçmek ve bundan sonra intiharların yaşanmaması için Bakanlık tarafından belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar, demekler ve benzeri kuruluşlarla yürütülen bir çalışma planı var mıdır, bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın programı nasıldır?
Bakanlığımız; diğer bakanlıklar, üniversiteler ve kurumlar ile intihar konusunda ortak çalışmalar yapmakta ve görüş alışverişinde bulunmaktadır. Bakanlığımızdaki ilgili meslek mensuplarının da katılımıyla üniversitelerde intihar alanında çalışma yapan akademisyenler ve bu alanda hizmet veren uzmanlarca akademik çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda intiharların sebepleri ve alınması gereken tedbirler araştırılmaktadır.
Ülkemizdeki intihar eğilimlerini daha iyi anlayabilmek ve intiharların önlenmesi için kapsamlı kamu politikaları üretebilmek adına tüm paydaşların fikirlerini ve katkılarını almak üzere 15 Ocak 2020'de Ankara'da İntihar Önleme Çalıştayı düzenlemiştir.
Ayrıca Bingöl ilinde meydana gelen intihar vakalarını ve teşebbüslerini incelemek üzere Bakanlığımızca uzman grubu oluşturularak 2022 yılı Haziran ayında Bingöl ilinde incelemelerde bulunulmuş, Bakanlığımızca yerelde ve ülke çapında uygulanacak koruyucu ve önleyici faaliyetler değerlendirilmiştir.
Diğer taraftan intiharların önlenmesi ve vatandaşlarımıza destek verilmesi amacıyla Bakanlığımızca eğitim programları, danışmanlık hizmetleri ve aile ziyaretleri de gerçekleştirilmektedir. Söz konusu eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, ailelerin sağlık hizmetlerinden etkin faydalanabilmelerinin sağlanması, karşılaşabilecekleri riskler konusunda farkındalıklarının artırılması ve desteklenmeleri amacıyla yürütülmektedir. İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Hizmet Merkezlerimiz, hastaneler ile iletişim kurarak intihar teşebbüsünde bulunanlara psikososyal destek de sunabilmektedir
Siyaset, 06 Eylul 2022 23:01
Yorumlar (0)
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer
Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak
Madem metro zarar vermeyecek bu reflektörler neden monte edildi?
Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma
AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!
Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!
Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!
İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
