Doğu Kışlada Balkan rüzgarı esti
Gündem, 04 Eylul 2022 17:3520. Geleneksel Helva Şenliği'nde kazan açan Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, seneye daha kapsamlı bir festival için Başkan Büyükakın adına söz verdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği’nin bu yıl 20’ncisini düzenlediği Geleneksel Helva Şenliği Doğu Kışla Parkı'nda yapıldı. Kazan açma ritüelinde Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, seneye daha kapsamlı bir festival için Başkan Büyükakın adına söz verdi.
GENİŞ KATILIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği’nin ortaklığında düzenlenen 20. Helva Şenliği konserlerle sona erdi. Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda düzenlenen şenliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Koordinatörü Hasan Ayaz, Kocaeli Rumeli Türkleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Altıntip, Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Yüksel Öztürk, Rumeli Balkan Kadınları Derneği Başkanı Ayşe Alparslan, Yalakdere Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Kırbaş, Kocaeli Balkan Türkleri Derneği Başkanı Günay Uzun, Istrancalılar Dernek Başkanı Kamil Terzi, Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Ayla Ertan, Akmeşe Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Ömür Karakurt ile Rumeli ve Balkan göçmeni vatandaşlar katıldı.
.gif)
20. HELVA ŞENLİĞİ
20. Helva Şenliği için vatandaşlar alanı erken saatte doldurmaya başladı. Etkinlik kapsamında bir haftalık süreçte şehrin farklı noktalarında kilolarca helva dağıtıldı. Etkinlik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ile başladı. Daha sonra İzmit Maphoytag Folklor ekibi gösteri gerçekleştirdi.
RUMELİLİ GÜLTEKİN SAHNE ALDI
Etkinlikte ilk olarak Rumeli Gültekin sahne aldı. Rumeli Gültekin, şarkı ve türküleriyle alanda Balkan rüzgarı estirdi. Rumeli ve Balkan göçmeni vatandaşlar Rumeli Gültekin’in şarkılarına danslarıyla eşlik etti.
UYSAL’DAN DAHA KAPSAMLI ŞENLİK SÖZÜ
20’ncisini düzenlenen Geleneksel Helva Şenliği kazan açma ritüeli büyük ilgi gördü. Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, helva kazanını açarak protokol üyeleri ve vatandaşlara ikramda bulundu. Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, seneye daha kapsamlı bir festival için Başkan Büyükakın adına Rumeli ve Balkan göçmeni vatandaşlara söz verdi.
RAFET EL ROMAN COŞTURDU
20. Geleneksel Helva Şenliği'ne ünlü sanatçı Rafet El Roman damga vurdu. Sevilen şarkılarını hayranlarının korosu eşliğinde seslendiren şarkıcı, programında nostaljik şarkılara da yer verdi. Hareketli şarkılarında hayranlarını oynatan Rafet El Roman, performansıyla sevenlerinin gönlünü fethetti. Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, başarılı sanatçıya çiçek takdim etti.
Gündem, 04 Eylul 2022 17:35
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
