KSO Başkanı Zeytinoğlu enerji fiyat artışlarını değerlendirdi
Polis & Adliye, 03 Eylul 2022 16:49KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, doğalgaz ve elektrikteki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
BOTAŞ ve EPDK 1 Eylül itibariyle geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektrikte fiyat artışına gitti. Konutlarda elektrik tarifesine yüzde 20 artış yapılırken, doğalgazda da konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 artışa gidildi. BOTAŞ artışlara rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğalgazda tüketicilere yüzde 80'in üzerinde destek verilmeye devam edildiğini de açıkladı.
Enerji artışına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Enerji fiyatları, uluslararası değerlendirildiği için dövizin de artmasıyla maliyet artışlarına bağlı düzenlemeler yapılıyor. Bu artışlar biz sanayicileri kısa vadede tabii zorlayacaktır. Artışları zaman içerisinde fiyatlara yansıtmak zorunda kalacağımız için bu durum enflasyona da maalesef neden olacaktır. Ancak bu artışların dünya genelinde de yaşandığını göz önünde bulundurduğumuzda yadırganmaması gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa’da üretim yapan gelişmiş ülkelerde fiyatların çok daha yüksek olduğunu da biliyoruz. Sanayiciler olarak hükümetten beklentimiz, rekabet ettiğimiz ülkelerdeki maliyetlerin üzerinde maliyetimiz olmamasıdır. Rekabetçiliğimizi koruyabilirsek, sanayicilerin kısa vadede zorlanacağını ancak orta ve uzun vadede bu sıkıntıların atlatılabileceğini düşünüyoruz. Öte yandan bu artışların planlı olarak takiplenebilir olmasını da önemsiyoruz” dedi.
DENK BÜTÇE VURGUSU
Devletin subvansiyonel destekleri konusunda denk bütçenin önemine değinen Zeytinoğlu, “Sosyal devlet konsepti içerisinde devletin subvansiyonel destekleri olacaktır ancak arzumuz devletimizin bütçe açığı vermemesi yönünde. Bu durumda, sanayicilerin daha düşük maliyetle daha fazla kredi imkanına erişebileceğini biliyoruz ve denk bütçeyi önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Polis & Adliye, 03 Eylul 2022 16:49
Yorumlar (0)
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
