Kırsal mahalle yolları daha güvenli hale getiriliyor
Gündem, 25 Ağustos 2022 06:52Büyükşehir kendi kurduğu yol çizgi ekibiyle köy ve grup yollarında çalışmalara devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir içi yollarda ve kırsal mahalle yollarında yol şerit çizgileri, otopark çizgileri ve yaya geçitlerine (yatay trafik işaretleri) yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda kırsal mahalle yollarında yıpranan yol şerit çizgileri Ulaşım Dairesi Başkanlığı kendi kurduğu yol çizgi ekibiyle yapılıyor.
YOL ŞERİT ÇİZGİLERİ YENİLENİYOR
“Yol Medeniyettir’’ ilkesiyle kent genelinde hayata geçirdiği ulaşım projeleriyle adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetlerin yanında şehir içi yollarda ve kırsal mahalle yollarında araç trafiğinin güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanması içinde çalışıyor. Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğünce kırsal mahalle yollarında yol şerit çizgileri yenileniyor.
SU BAZLI YOL ÇİZGİLERİ
Yol çizgi ekibi tarafından insan sağlığı ve çevre açısından en zararsız boya özelliği taşıyan su bazlı yol çizgi boyaları kullanılıyor. Çalışmalar sayesinde düşük maliyetle trafik güvenliğine destek olunurken, temiz bir çevre için de katkı sağlanıyor.
DÜŞÜK MALİYET, YÜKSEK GÖRÜNÜM
Su bazlı yol çizgi boyaları yüksek nemde, düşük sıcaklıkta ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerlerde bile iyi kuruma özelliğine sahip. Maliyeti ve çevreye duyarlılığıyla ön plana çıkan su bazlı yol çizgi boyaları Asfalt ve Beton yüzeyli köy yollarında uygulanıyor. Aşınmaya karşı dirençli, iyi örtücülük sağlayan, gece görüşü artıran, çevre dostu ürün, solvent bazlı boyalara göre kullanımı daha kolay, çalışma şartlarında daha güvenli. Uygulama sonrası su ile kolay temizlenebilme özelliğine sahip olan boya, asfalt ve beton yüzeylere yapışması ve kir tutmama özelliği ile solvent bazlı boyalara göre daha iyi.
.gif)
Gündem, 25 Ağustos 2022 06:52
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
