Derince Belediyesi’nden tarıma bir destek daha
Gündem, 23 Ağustos 2022 01:16Derince Belediyesi’nin ilçede tarımsal kalkınma faaliyetlerine desteği sürüyor. Başkan Aygün yönetiminde hayata geçen Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi projesi kapsamında hazırlanan kompost gübrelerin dağıtımına başlandı
250 TON GIDA ATIĞI TOPLANDI
Türkiye’nin farklı illerinde uygulanan Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi geçtiğimiz yıl itibariyla kentimizde de hayata geçmişti. AK Parti Kocaeli Milletvekilli Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun öncülüğünde başlatılan projenin 2021 yılı Ekim ayı içerisinde gerçekleşen tanıtım toplantısına katılan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilçe genelinde projenin startını vermişti. 11 Ekim tarihi itibariyle çalışmaların başladığı Derince’de bugüne kadar geçen yaklaşık on aylık süreçte pazarlardan toplanan yaklaşık 250 ton gıda atığının komposta dönüşümü için gerekli işlemler yapıldı.
KENT MEYDANI VE KAPALI PAZAR
Biyobozunur Atık Yönetimi projesi kapsamında Derince Belediyesi ekipleri her gün ilçede kurulan pazarlardan organik gıda atıklarını toplayarak, kompost gübreye dönüşümü için ayrıştırıyor. Daha sonra hazırlanan bir bölgede serilerek beklemeye alınan kompostların rutin olarak karıştırılıp havalandırma işlemi ile ısı düzeyleri kontrol altında tutuluyor. Atıklar olgunlaşıp kompost gübre haline gelince onarıcı olarak yeniden toprağa kazandırılıyor. Bu işlemlerin ardından hazırlanan kompost gübrelerin ise paketlenerek dağıtımına başlandı. İlk olarak Derince Kent Meydanı’nda tanıtım amaçlı olarak vatandaşlara dağıtılan kompostların bu kez pazartesi günü Yenikent Mahallesi’nde kurulan Kapalı Pazar’da dağıtımı gerçekleşti.
3 TON KOMPOST GÜBRE DAĞITILDI
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de kompost dağıtımına katılarak, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Proje kapsamında atıkların olgunlaşıp kompost gübre haline gelmesiyle onarıcı olarak yeniden toprağa kazandırıldığını ifade eden Başkan Aygün, “Topladığımız ürünlerden oluşan zengin kompost gübremizle hem gıda israfının önüne geçiyor hem de tarlalarımızı bereketlendiriyoruz” dedi. Derince Belediyesi’nin tarımsal faaliyetleri destekleme maksadıyla hayata geçirdiği Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi kapsamında ilk etapta yapılan çalışma ile Kent Meydanı ve Yenikent Kapalı Pazar’da yaklaşık 3 ton kompost gübre vatandaşlara dağıtıldı.
.gif)
Gündem, 23 Ağustos 2022 01:16
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
