İtfaiye vatandaşları çatı yangınlarına karşı uyardı
Gündem, 22 Ağustos 2022 01:20Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi çatı yangınları konusunda vatandaşları uyardı.
2022 yılında temmuz ayı dâhil olmak üzere 75 çatı yangınına müdahale eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı vatandaşları çatı yangınları konusunda uyardı.
ÇATILARDA BÜYÜK RİSK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri baca ve çatı yangınlarına karşı vatandaşları uyaran bir açıklama yayınladı. 2022 yılında 75 çatı yangınına müdahale eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara çatı yangınları konusunda uyarıda bulunurken, yangının tıkalı bacalar, çatı tadilatı ve çatı aralarının ardiye tabir edilen depolama amaçlı kullanılmasının neden olduğuna dikkat çekildi.
BACA VE YAĞLI KANALLAR HER YIL TEMİZLENMELİ
Yapılan açıklamada baca ve yağlı kanalların yangına neden olduğu, her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bakımların yapılmasının büyük önem arz ettiği belirtilen açıklamada yakıt, kurum ve yağların bacalarda tıkanmalara neden olduğu ve yangın açısından ciddi sorun oluşturduğu açıklandı.
ÇATI TAMİRATLARINA DİKKAT
Çatılarda yapılan inşa ve onarım işlerinin de çatı yangınlarına neden olan en önemli faktör olduğu belirtilen açıklamada şaloma tabir edilen açık alev kaynakları ile yapılan yalıtım ve birleştirme işlemlerinin yangına sebep verebildiği ifade edildi. Bu tip çalışmaların yapılacağı yerlerde mutlaka yeterli sayıda taşınabilir yangın söndürücü bulundurulması (ABC tipi kuru kimyevi tozlu), bu cihazların kullanımı konusunda eğitimli personel olması, ayrıca iş süresi ve sonrasında gerekli güvenlik kontrollerinin yapılması gerekiyor. Şüpheli bir durum görüldüğünde ise mutlaka 112 numaralı Acil Yardım hattına bilgi verilmesi büyük önem taşıyor.
75 ÇATI YANGINA MÜDAHALE
Çatılarda yangın oluşturan diğer bir faktör ise çatı aralarının ardiye tabir edilen depolama amaçlı kullanılması. Kullanılmayan eski eşyalar ile yanıcı ve parlayıcı malzemelerin bu noktalarda biriktirilmesi yine yangına davet çıkartan bir unsur oluyor. Bu nedenle çatı aralarının boş ve temiz tutulması, buralarda bulunan her türlü tesisat ve malzemenin güvenlik kontrollerinin yapılması gerektiği ifade edildi. Büyükşehir İtfaiyesi, sadece 2022 yılında temmuz ayı dâhil olmak üzere 75 çatı yangınına müdahale etti. Bu oranın can ve mal güvenliği açısından artmaması için vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor.
.jpeg)
Gündem, 22 Ağustos 2022 01:20
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
