Her saniye değerlidir!
Sağlık, 20 Ağustos 2022 13:38Büyükşehir’in 2005 yılından bu yana sahillerde boğulma ve deniz kazalarına karşı görev yapan acil müdahale ekibi 7/24 görev başında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana sahillerde 7/24 görev yapan ekipleri sayesinde boğulma ve deniz kazalarına karşı anında müdahale edilerek, Kocaeli sahillerinin gönül rahatlığıyla yüzülebilir olması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki halk plajlarında boğulma tehlikesi atlatan vatandaşlara ilk müdahale hasta nakil ambulans birimi tarafından yapılıyor. Turizm sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlere hizmet veren sahillerdeki ekipler; plajda oluşan güneş çarpması, boğulma, alerji gibi olaylara da kısa sürede müdahale ediyor. 15 Haziran’da sahillerde göreve başlayan ekipler acil müdahalede her saniyenin değerli olduğunu bilerek bugüne kadar 166 vakaya müdahalede bulunup, sağlık ve hastaneye nakil hizmeti verdi.
TÜM SAHİLLERDE EKİPLER GÖREV BAŞINDA
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Nakil Ambulans Birimi ile İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) yaz sezonu boyunca koordineli şekilde çalışıyor. Ekipler halk plajlarındaki boğulma ve yaralanma vakalarına acil müdahalede bulunup, ardından vatandaşı hastaneye naklediyor. Teknik ve tıbbi donatıya sahip Hasta Nakil Ambulansları, sağlık personelleriyle birlikte Karamürsel Altınkemer halk plajı, Kandıra Kerpe Miço kadınlar plajı, Cebeci halk plajı, Bağırganlı halk plajı, Sarısu halk plajı, Kumcağız halk plajı, Seyrek halk plajı ve Darıca Bayramoğlu halk plajlarında hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu ise 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
.gif)
RİP AKINTISI (ÇEKEN AKINTI) NEDİR?
Rip ya da çeken akıntı adı verilen su hareketleri, her yıl yüzlerce insanın boğularak hayatını kaybetmesine neden oluyor. Türkiye’de özellikle Karadeniz sahillerinde görülen sinsi tehlike ‘çeken akıntı’ deniz dip yapısının topuk-dalyan-topuk (kum tepeciği-yarık-kum tepeciği) şeklinde olduğu bölgelerde görülüyor. Rüzgârlı havalarda topuklarda (kum tepesi) kırılan dalgaların dalyan (çukurluk) bölgelerinden geriye doğru hareketi sonucu oluşan bu akıntılar, dünya şampiyonu bir yüzücünün dahi karşı koyamayacağı kadar güçlü oluyor. Ayrıca Çeken akıntısı da tehlikeli olmakla birlikte tüm Karadeniz sahillerinde görülebilir akıntı türüdür. Rüzgârlı, fırtınalı ve dalgalı havalarda görülüyor.
ÇEKEN AKINTIYA KAPILIRSAK NELER YAPMALIYIZ?
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çeken akıntıya kapılmanız halinde öncelikle sakin olunmasını tavsiye ediyor. Yetkililer, "Akıntı sizi dibe çekmez, sahilden açığa doğru sürükler. Sahile doğru yüzmeye çalışarak kendinizi yormayın, akıntıyı yenemezsiniz. Akıntının sizi götürmesine bir süre izin verin. Akıntı zayıfladığında sahile değil, yanlara doğru yüzerek akıntıdan kurtulun. Her zaman su üzerinde kalmaya çalışın ve elinizi kaldırarak yardım isteyin." diyor. 15 Haziran 2022 tarihinde sahillerde göreve başlayan Hasta Nakil Ambulansı görevine yaz sezonunun kapanma tarihi olan 15 Eylül 2022’ye kadar devam edecek.
Sağlık, 20 Ağustos 2022 13:38
Yorumlar (0)
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
