Başkan Yıldızlı’nın 17 Ağustos mesajı
Siyaset, 16 Ağustos 2022 23:28Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yaralarını hala sarmaya çalıştığımız 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Başkan Yıldızlı, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
“Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde yaşananların acısını hala yüreğimizde taşıyoruz. Binlerce canın yitip gittiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı bir gecede, koca bir şehirde hayat ışığının nasıl söndüğüne en ağır şekilde şahitlik ettik. Gündelik hayatlarımızda çok şey sığdıramayacağımızı düşüneceğimiz 45 saniyelik bir süre içerisinde, bundan tam 23 yıl önce kaç yakınımızı yitirdiğimizi bile sayamadık.
Depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü gördük. Alınmamış önlemler, deprem gerçeğini görmemezlikten gelerek yapılan binaların, usule aykırı imar projelerinin, rant uğruna tüm kıyılarına dolgu yapılan Körfez’in binlerce kişinin hayatına nasıl mal olduğunu gördük. Her yerde bas bas dile getirdiğimiz deprem gerçeği maalesef hala görmemezlikten geliniyor. Hala rant uğruna imarda 4 kat gözüken evler 8 kata kadar çıkartılıyor, bir anda olmayacak yerlerden konut projeleri türüyor, Marmara Denizi Derince, Körfez kıyılarında hala doldurulmaya devam ediliyor. Deprem için farkındalık yaratmak sadece müze açmakla, anma programları düzenlemekle olmuyor.
Deprem gerçeğine uygun olarak izlenecek bir yerel politikaya ihtiyacımız var. Buradan tüm yönetim kadrolarına sesleniyorum; kenti rant uğruna teslim ettiğiniz, ihale verdiğiniz, imarda değişiklik yaptığınız o çok sevdiğiniz yakınlarınızı, kıramadığınız dostlarınızı da depremde kaybedebilirsiniz. Başka bir Kocaeli yok. Bu kentte yaşayan herkes bir depremzededir.
23 yıl önce bu şehirde taş üzerinde taş kalmadığında bile yuvamızı terk etmedik, edemedik. Gelin, onca acıya rağmen hala dimdik ayakta durmaya çalışan Kocaeli’mize köstek değil, destek olalım. 17 Ağustos Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum”
Siyaset, 16 Ağustos 2022 23:28
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
