Gebze’den iktidara EYT uyarısı!
Gündem, 12 Ağustos 2022 21:51Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı ve EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Erdoğan’dan iktidara EYT uyarısı.
Başkan Nuh Erdoğan’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
EYT probleminin EYT probleminin özünde, bir yasanın kamu yararı olmadığı halde geçmişe yönelik uygulanması yüzünden oluşan mağduriyet yatmaktadır. Bu problemin çözümü için yeni bir yaş kademesi getirmek, çözümden çok mevcut mağduriyetlere ilave olarak yeni bir mağduriyet yaratmaktan hiçbir işe yaramayacaktır.
EYT Federasyonu bağlısı dernekler olarak; ilk günkü kararlılığımızla mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir şart ve formüle bağlanmaksızın, EYT’lilerin çalışma hayatlarına başladıkları zamanki şartlar neyse; yani 08 Eylül 1999 tarihten önceki şartlarla emekli edilmesi konusundaki söylemimizden milim sapmadık. Sapmayacağız.
Bunlarla birlikte, 2008 yılında reform adı altında servis edilen 5510 sayılı yasa ile düşürülen Aylık Bağlama Oranlarının yeniden düzenlenmesi, Sigorta prim gününü dolduran EYT lilerin işsiz kalmaları durumunda GSS primi ödemek zorunda kalmamaları ve bazı meslek gruplarında sayılmasına rağmen genel de emeklilik hesabına sayılmayan Staj sürelerinin de emeklilik hesabından sayılması için emekçiler için devam ettirdiğimiz bütünleşik mücadelemize de devam edeceğiz.
Seçim tarihi yaklaştıkça, bir takım siyasi ikballer peşinde koşan grup, platform ya da adı her ne olursa olsun her türlü oluşumun, yukarıda saydığımız EYT, ABO, GSS ve STAJ mağduriyetleri konusunda bazı formüllere ve dolayısıyla tavizlere dayalı çözümlerden yana tavır almaları; federasyon bağlısı olan derneklerimizi bağlamamaktadır. Tek ses tek yürek olarak EYT Federasyonumuzla hak aramaya devam ediyoruz. Sonuç alana kadar da devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur….
Gündem, 12 Ağustos 2022 21:51
Yorumlar (0)
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
