Başkan Adnan Turan neden bugüne kadar sustu?
Gündem, 10 Ağustos 2022 06:33Ziraat Yüksek Mühendisi ve Ekolojik Yaşam Derneği üyesi Hüseyin Yüce, tüm tepkilere rağmen Danıştay’ın Sungurlu Barajı’nın yapımının önünü açan kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarının altını çizdi. Yüce, Belediye Başkanı Adnan Turan’a kendi sözleri üzerinden de yüklendi. Nasıl mı? İşte ayrıntılar.
Ziraat Yüksek Mühendisi ve Ekolojik Yaşam Derneği üyesi Hüseyin Yüce’nin sosyal medya hesabından herkesle paylaştığı o açıklamanın içeriği şöyle:
Pazartesi akşamı Akçaova Camii Avlusunda Kandıra Belediye Başkanı Sayın Adnan Turan Köy Muhtarı, iki Meclis Üyesi, Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu Temsilcileri, Davacılar ve Bölge köy sakinleri ile Sungurlu Barajı ve bölgenin geleceği hakkında konuşmalar yapıldı.
Sayın Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ÇED raporunun "Copy-Past"bir rapor olduğunu itiraf etti. Buna rağmen çözüm olarak "Barajın Gövde Yüksekliği Düşer mi?, Düşmez mi? Bilemediğini Köylerin kurtulma şansının olup olmadığını bilmediğini, yeni yerleşim yeri bakılması gerektiğini belirtti.
.jpg)
Ayrıca Birilerinin halka bir şeyler söyleyeceğini burada davacıları kastediyor.
Sayın Başkan Rapor Copy -Past ise neden Kandıra Belediyesi Başkanı olarak bugüne kadar sustunuz? Neden halkın yanında durmadınız.? Devlet isterse yapar diyorsunuz.
Peki devletin içine çöreklenen çıkar guruplarına hizmet değil midir bu? Ulusal ve uluslar arası Çevre ve İklim Değişikliği anlaşmalardan en önemlisi vatandaşların anayasal haklarından bi-haber misiniz?
Biz davacılar devletine ve milletine saygılı, anayasanın verdiği hakları kullanan insanlarız. Siz 7 yıldan bu yana yürüttüğümüz davaları bile yok sayıp ama son noktada yine Danıştay 6. İdare Mahkemesi’nin verdiği karara istinaden konuşuyorsunuz.. Hukukun yanında mısınız, yoksa değil misiniz?
Yasal olarak Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz ve hakkımızda kullanacağız. Son itiraza kapalı kararda bile (ki ben bir hukukçu değilim ama uzmanlara incelettim) usul hatası var.. Burada Hukuk yok sayılmıştır..
Şimdi siz Kandıra halkının yanından mısınız, yoksa hukuku yok sayanların yanında mısınız? Bizler suyun alınmasına asla karşı değiliz. Su zaten 2003 yolundan bu yana alınıyor.
Hem de baraj yapılırsa 115 hektometreküp alınacak deniyor.. Mevcut aktarma yapısıyla ayni miktarda hatta daha fazlası alınıyor.
Bu ÇED Raporunun içinde var ayrıca İSKİ istatistiklerine de bakabilirsiniz.. O zaman Mesele su mu? Yoksa bölge halkını mülteci konumuna düşürüp göçe zorlamak mı?
(Yazının devamı YARIN)
.gif)
Gündem, 10 Ağustos 2022 06:33
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
