Büyükşehir’in tarıma desteği ilaç gibi geldi
Gündem, 09 Ağustos 2022 22:35Kocaeli Büyükşehir’in tohum gübre ve mazot desteğinden faydalanan çiftçiler; “Büyükşehir Belediyesinin desteği bize ilaç gibi geldi” dedi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, 2 bin çiftçiye 2 bin ton gübre ve 120 ton dane mısır ve silajlık mısırdan oluşan yem bitkisi tohumu desteği sağlandı. Ekimleri yapılan ve hasat için gün sayan çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden memnun.
TARIMSAL KALKINMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin devam etmesi ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini arttırmak için yaptığı desteklemelere devam ediyor. Tarımsal kalkınma için seradan tohuma, gübreden mazota birçok alanda çiftçiye destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yardımların yanı sıra çiftçilere bünyesindeki ziraat mühendisleriyle eğitim çalışmaları veriliyor ve saha kontrolleri gerçekleştiriliyor.
HASAT İÇİN GÜN SAYILIYOR
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen “2022 Yılı Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında, 2600 çiftçiye yüzde 50 hibeli 2000 ton gübre ve 120 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi. Ekimleri yapılan ürünlerin hasadı için çiftçiler gün sayıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerle rahat bir nefes alan çiftçiler, desteklerinden ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.
.gif)
“BÜYÜKŞEHİR DESTEKLEDİĞİ SÜRECE ÜRETİME DEVAM”
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin önemli olduğunu ifade eden çiftçi Aziz Taş, “Kartepe Uzunbeyli Mahallesinde çiftçilik yapıyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin desteklerinden faydalanan bir çiftçiyim. Başkanımıza teşekkür ederiz. Her zaman çiftçinin yanında olan bir başkan. Bu yıl gübre ve tohumumuzu Büyükşehir’den aldık. Arpa, buğday ve fi tohumlarımızdan çok memnunuz. Ülke olarak bizim üretim yapmamız lazım. Başkanımız bizi desteklediği sürece üretime devam edeceğiz” dedi.
“TARIMA EN BÜYÜK DESTEK BİZİM İLİMİZDE”
Üreticiye en büyük desteğin Kocaeli’nde yapıldığına dikkat çeken çiftçi Cüneyt Korkmaz, “Büyükşehir Belediyemizin verdiği bütün desteklerden faydalanmaktayız. Bu sene gübre desteği verilmeseydi, üründe istediğimiz rekolteyi yakalayamayacaktık. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bu yıl gübreleme işlemlerimizi gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemizin verdiği destek ilaç gibi geldi. Türkiye’nin 81 ili var. Bizim ilimizin kazancı Büyükşehir Belediyesinin verdiği destekler. Türkiye’nin her yeri tarımla geçiniyor, ama en büyük desteği bizim belediyemiz veriyor. Kocaeli sanayi kenti olarak anılıyor, ama en büyük destek tarıma yapılıyor. Fındık üreticisinden mısır üreticisine kadar her alan Büyükşehir Belediyesince destekleniyor. Başkanımıza tarıma verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Eğer tarımı desteklemeye devam ederlerse biz de bu işe devam edeceğiz’’ ifadesini kullandı.
Gündem, 09 Ağustos 2022 22:35
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
