DİLGİAD yönetim kurulu DOSB’u ziyaret etti
İş Dünyası, 05 Ağustos 2022 10:37DİLGİAD Dilovası Girişimci İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürü Erol Karaaytu’yu ziyaret etti.
Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürü Erol Karaaytu’yu makamında ziyaret eden DİLGİAD Başkanı Cihan Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri, ilçedeki iş dünyası ile ilgili gelişmeleri ve ortak beklentileri değerlendirdiler.
DİLGİAD BAŞKANI SEVİNÇ “ İŞ İNSANLARI OLARAK İLÇEMİZİN GELİŞMESİ İÇİN İNSİYATİF ALDIK”
DİLGİAD Başkanı Cihan Sevinç, Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürü Erol Karaaytu’yu ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Dilovası’nın her alanda marka bir kent olması için ilçede yaşayan iş insanları olarak inisiyatif alıp sorumluluk bilinciyle hareket etmekteyiz. Genç bir ilçe olmamızla birlikte birçok alanda maalesef çok eksiğimiz bulunmaktadır. Bizler de ilçemizin gelişmesi ve modern bir yapıya kavuşmasını görev bildik. Hem kendi İşletmelerimizin hem de sanayi işletmelerinin en büyük beklentisi mesleki eğitim almış, bilgi ve birikime sahip çalışanların istihdamında zorluklar yaşamaktayız. DİLGİAD olarak en büyük hedefimiz ve hayalimiz uygulamalı mesleki eğitim merkezli küçük sanayi sitesini ilçeye kazandırmak olacaktır.
UYGULAMA EĞİTİM MERKEZLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ELZEM
Uygulama Eğitim Merkezli Küçük Sanayi Sitesi ilçemizin önemli bir eksiği olmakla birlikte yapımını çok elzem olarak görmekteyiz. İlçemiz sınırları içindeki esnaf ve sanatkârlarımız zamanla kendiliğinden gelişen plansız ve denetimsiz bir şekilde yapılaşmış, mahalle ve sokakların izbe köşelerinde sıkışıp kalmış, oldukça dağınık yapıda, her türlü sağlık koşullarından ve çağdaş ticaret anlayışından uzak dükkân ve atölyelerde, zor şartlarda üretim yapmaya devam ediyor. Bu merkezimizin yapımıyla bu düzensizlik ve plansızlığın da önüne geçilmiş olacaktır.
Böylelikle de Uygulama Eğitim Merkezli Küçük Sanayi Sitesinde ilçemizdeki küçük esnafların ve sanatkarın, orta ölçekli işletmelerin yer alacağı planlı ve disipline edilmiş şekilde kurulmasıyla büyük bir eksiklik ortadan kalkacaktır.
Bu işletmelerimizi bir düzene kavuşturmak için Küçük Sanayi Sitesini DİLGİAD olarak kurmak istiyoruz. Hatta hedefimiz, burada Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi Okulunun da içine alacağı Küçük Sanayi Sitesinin yapılmasını sağlayacağız.
BÜTÜN SİNERJİMİZİ İLÇEMİZ ADIN KULLANACAĞIZ
Sanayinin ilçemizde varlığıyla ilçemizdeki insanlarında buralarda zaman zaman iş yapma imkânı doğmakta ve hakikaten varlıklarına varlık katarak kısa sürede yatırımlarını ilçe dışına taşıyarak hatta buralarda yaşamaya başlıyorlar. Yani Dilovası bünyesinde çok zengin çıkarıyor ama maalesef Dilovası’na katma değer sağlayan ve İlçesiyle barışık İş İnsanı çok az sayıda kalıyor. Bizler de bu eksikliği bildiğimiz için Dilovası’nda kazanan Dilovası’na iş insanı olarak hizmet etmesinin gerekliliğini bilen Derneğimiz bünyesindeki bir gurup iş insanıyla birlikte Dilovası İş İnsanları A.Ş. adında bir oluşum kurduk. Bu ve buna benzer çalışmalarımızla kentimizi daha modern daha marka bir yerleşim yeri haline getireceğiz dedi.
DOSB MÜDÜRÜ KARAAYTU “GÜÇLÜ VE DİNAMİK BİR YAPINIZ VAR”
Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürü Erol Karaaytu’da duyduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Dilovası’nda enerjisi yüksek, birlikte sinerji oluşturabilecek, bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının da iş tamına ve iş birliğine uygun güçlü dinamik yapının olması bizleri çok mutlu etmiştir. Bir tarafta ilçenin özünden gelen İş İnsanlarının kurduğu bir İşadamları Derneği, diğer taraftan hakikaten de ilçenin ihtiyacı olan Uygulama Eğitim Merkezli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin oluşumu, birbirleriyle iş birliği ve güvene dayalı Dilovası İş Adamları A.Ş. gibi güçlü bir oluşum faaliyetleri hakkında bilgilenmekten çok mutlu oldum dedi. DİLGİAD Başkanı Cihan Sevinç, faaliyet ve çalışmalarını anlatan DİLGAD adlı dergiyi DOSB Müdürü Erol Karaaytu’ya takdim ederek günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.
.jpeg)
İş Dünyası, 05 Ağustos 2022 10:37
Yorumlar (0)
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
