Asen Metal'de kâr hırsı işçinin canına mal oldu
Siyaset, 05 Ağustos 2022 22:27Asen Metal'de yaşanan iş cinayetine dair açıklama yapan Emek Partisi, "Kâr hırsı sadece sendikalaşan işçiyi işten atmakla sınırlı kalmadı, alınmayan önlemler bir işçinin canına mal oldu" dedi.
Dilovası Makine İhtisas OSB’de kurulu bulunan Asen Metal'de sendikaya üye oldukları için işten atılan 84 işçinin fabrika önündeki direnişi sürerken, önceki gece vardiyasında çalışan Kazım Kasap isimli işçi preste sıkışarak can verdi. Konuya dair açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, "Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan 84 işçiyi işten çıkaran Asen Metal patronu, bir ay önce atılan işçilerin yerine yeni işçi almıştı. Yaşanan bu elim iş cinayetinin ardından akıllara gelen ilk soru yeni alınan işçilere işçi sağlığı iş güvenliği açısından gerekli ekipmanlar ile yeterli işbaşı eğitimlerinin verilip verilmediğidir? Hiç kuşku yoktur ki Asen Metal patronu gerekli işçi sağlığı ve işçi güvenliği önlemlerini almış olsaydı bu iş cinayeti yaşanmayacaktı" dedi.
"PARTİMİZ BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR"
"Neredeyse tüm kalifiye işçilerin işten atıldığı Asen Metal’de yaklaşık 3 aydır direniş sürüyor" diyen Akar, "84 işçi sendikalaştı diye işten atılırken, Asen Metal patronu pres makinalarını çalıştırabilmek ve işçilerin mücadelesini kırabilmek için işe aldığı işçileri apar topar tezgah başına geçirdi. İşçilerin sendikalaşma talepleri arasında; işyerinde alınmayan işçi sağlığı ve işçi güvenliği önlemleri, makina güvenliği ve işbaşı eğitimlerinin güvence altına alması da vardı. Asen Metal işçileri 86 gündür işçi sağlığı ve işçi güvenliği için, yaşam haklarını güvence altına alabilmek için, tezgah başında ölmemek için, sendikalı olmak için mücadele ediyor. Yasaları hiçe sayarak 84 işçiyi işinden, ekmeğinden eden Asen Metal patronu, sırf daha çok kar etsin diye gerekli önlemleri almadığı için bir işçinin iş cinayetinde hayatına kaybetmesine neden oldu! Bunca hukuksuzluğa imza atan Asen Metal patronunu kim ya da kimler koruyor? Asen Metal patronu hakkında bir an evvel gerekli soruşturma açılmalı ve hak ettiği cezayı almalıdır. Yaşamını yitiren işçi arkadaşımızın ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Partimiz bu sürecin takipçisi olacaktır" diye konuştu.
"ÇALIŞIRKEN ÖLMEMEK İÇİN..."
Asen Metal’de yaşanan tüm hukuksuzlukların son bulması gerektiğini vurgulayan Akar, "Asen Metal’de sendikaya üye olduğu için atılan 84 işçi işe geri alınmalı, işçilerin sendika hakkı tanınmalıdır. Biliyoruz ki işçiler ancak örgütlü bir güç olduklarında bu düzen değişecektir. Partimiz tüm işçileri çalışırken ölmemek için, sendikalaşma hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılması için, Asen Metal başta olmak üzere sendikalaşma nedeniyle atılan tüm işçilerin geri alınması için birlikte mücadeleye çağırıyor" dedi.
Siyaset, 05 Ağustos 2022 22:27
Yorumlar (0)
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
