BAŞKEM Geleneksel El Emeği Festivali Başiskele Sahili'nde başladı
Gündem, 30 Temmuz 2022 12:29Başiskele Belediyesi tarafından ilçedeki üretken kadınların aile ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Symbol AVM’deki bir mağazada satışlarına devam eden Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ürünleri Başiskele Sahili’nde görücüye çıktı.
Başiskele Belediyesi’nin “Kadın Eli Değer, Her Şey Değişir” sloganıyla hayata geçirdiği BAŞKEM, ilk defa geçen yıl düzenlenen sergiyi bu yıl da BAŞKEM El Emeği Festivali olarak geleneksel hale getiriyor. Başiskele Sahili’nde 31 Temmuz’a kadar devam edecek festivalin açılışı dün akşam yapıldı. Açılışa AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Festivalde ayrıca Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Bülent Gardiyanoğlu ve Aile Danışmanı ve Yazar Alişan Kapaklıkaya katılımcılara aile içi iletişim konusunda seminer verdi.
YAŞAR ÇAKMAK: TAKDİRE ŞAYAN GÜZEL BİR İŞ BU
Festivalin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak yaptı.
Yaşar Çakmak yaptığı konuşmada, “Başiskele Belediyemiz aileyi korunması gereken bir kale olarak değerlendiriyor. Hanım kardeşlerimize, genç kızlarımıza başta olmak üzere gençlerimize evliliğin önemi, anne-baba olmanın önemi, ailenin toplum için ehemmiyeti ve bu konularda daha da önemlisi çok farklı branşlarda etkinliklerle panel, konferans, seminer, söyleşi gibi birçok hizmetler yapıyor. Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Başiskele Belediyesi kadın el emeğinin gerçek değerini bulması için AVM’de açtığı BAŞKEM Mağazası’nda satışa sunuyor. Bu gerçekten takdire şayan güzel bir iş. Kendilerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
BAŞKAN ÖZLÜ: HERŞEY SİZİNLE DAHA GÜZEL
Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın ardından sahneye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ise, kadına ve aileye verdikleri önemi bir kez daha dile getirerek şunları söyledi:
“Biz kadın ve aile çalışmalarımıza kale ismini verdik. Çünkü ailemiz bizim kalemiz. Kadın eli değer, her şey değişir dedik ve kalemizi sürekli tahkim etme, sağlamlaştırma ve güçlendirmemiz gerektiğini düşündük. Bizim medeniyetimizi güçlü kılan diğer dünya toplumlarımızdan bizi farklı kılan aile bağlarımızın güçlü olması ve bu bağlar sayesinde karşılaştığımız sosyal problemleri birbirimize verdiğimiz destekle çözüme kavuşturmamızdır. Bu yüzden kalemizi devamlı tahkim etmek zorundayız, güçlü tutmak mecburiyetindeyiz. Hem geleneklerimizle onu yaşatırken, hem de modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılayan güzel bir yapı olarak sürdürülebilir olması bizim için çok önemli. Bu anlamda bizler tüm kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızı KALE markası çatısı altında topladık. Aile Danışma ve Yaşam Merkezimiz, Başiskele Kadın El Emeği Mağazamız BAŞKEM gibi birçok hizmeti kadınlarımıza sunduk. Sizlerin de bu hizmetlerimize sahip çıkması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Çünkü biz ne yaparsak yapalım içinde siz değerli insanlarımızın yer almadığı hiçbir hizmet kıymetli olmaz. Biz başı şeyleri düşünüyoruz, yapıyoruz, adını koyuyoruz ama sizler sahip çıkıyorsunuz, siz onları yaşatıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”
RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU: KADINLARIMIZA HER ALANDA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bugünün öznesi kadınlarımız. Anadolu’nun kadını, Kocaeli’nin kadını. Güçlü ve o içindeki cevheri, enerjiyi, ülkesine ve ailesine bağlılığı, çalışkanlığı ve fedakarlığıyla birlikte çok özel olan Anadolu kadınlarını, Kocaeli kadınlarını sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Rabbimizin bize bağışladığı gücümüzden, değerlerden ve yeteneklerden bihaberiz. İşte bu yeni dünya düzeninde kapitalizmin peşine takılmışız, oraya buraya yetişeceğim derken aslında birçok şeyi ıskalıyoruz. Aslında durup biraz kendimize bakmamız lazım. Biraz kendimizi dinlememiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nde 20 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kendi değerlerimizi tekrar hatırlıyoruz. Medeniyetimizden bize kalan mirasları yeniden canlandırıyoruz. İnancımızın bize verdiği herkesten çok daha farklı üstünlükleri yeniden yaşamaya başlıyoruz. Yani özgüvenimiz geliyor. Bizler erkeklerimizle beraber kol kola yeniden üretmeye, ailelerimize sahip çıkmaya başladık. Her ilde üniversite açarak genç kızlarımıza ve hatta kadınlarımıza eğitimde büyük kolaylıklar sağladık. Kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık yaparak onlara avantajlar sağlıyoruz.” dedi.
.gif)
“GÜÇLÜ KADIN AİLEDE SORUNLARI ÇÖZENDİR”
Katırcıoğlu, “Bugün bizi burada bir araya getiren KALE, Kadın ve Aile Projesi. Kadınlarımız bu projeyle kendi el emeği göz nuru eserlerini daha iyi tanıtabilmesi ve satışlarını gerçekleştirebilmesi için burada çok önemli bir etkinlik düzenleniyor. Bu etkinliğe destek veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediyemize, Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü ve ekibine çok teşekkür ederim. Biz aileyi güçlü kılarsak sorunları çok daha çabuk çözeriz. Eğer bir aile karşısına gelen sorunları çözüyorsa veya çözüm üretebiliyorsa ve yoluna devam edebiliyorsa işte bu aileler güçlü ailelerdir. Tekrar bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
BÜLENT GARDİYANOĞLU VE ALİŞAN KAPAKLIKAYA BİRLİKTE SAHNEYE ÇIKTI
Protokol konuşmalarının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Bülent Gardiyanoğlu ve Aile Danışmanı ve Yazar Alişan Kapaklıkaya sahneye çıktı. Aile içi iletişim, eğitimin iletişimdeki yeri ve önemi konularında bilgiler veren Alişan Kapaklıkaya, kendi aile içi deneyimlerinden örnekler vererek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Daha sonra Bülent Gardiyanoğlu, katılımcılara nefes terapisi yaparak hayatın olumsuzluklarından ve vesveselerden kurtulmanın yollarını gösterdi. Nefes terapisi sonrası sağlıklı ve güçlü ailenin özelliklerine değinen Gardiyanoğlu, “Akıllı koca hayatını eşiyle paylaşır, eşine yardımcı olur, birlikte yaşlanırlar ve hiçbir zaman yaşlandıklarını görmezler, anlamazlar.” dedi.
Gardiyanoğlu da kendi aile içi iletişimlerinden örnekler vererek, seminere katılan misafirlere vesvese, aile içi geçimsizlik, aldatılmalar, ayrılıklar, kıskançlıklar gibi konular hakkında bilgiler verdi.
HEP BİRLİKTE STANDLAR GEZİLDİ
Konuşmaların ardından etkinlik alanında Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) Geleneksel El Emeği Festivali için kurulan standlar gezildi. Başiskeleliler sergide satılan ürünlerden beğendiklerini satın alarak üreten kadınların emeğine destekçi oldular. Festival 31 Temmuz Pazar gününe kadar sürpriz sanatçıların da katılımıyla 3 gün daha sürecek.
Gündem, 30 Temmuz 2022 12:29
Yorumlar (0)
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
