İYİ Partililerden Dilovası çıkarması
Gündem, 25 Temmuz 2022 15:45İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı saha programlarını Dilovası’nda sürdürdü. İlçe merkezinde esnafları, 12 mahallede ilçe halkını ziyaret eden İYİ Partililere Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ve il başkanı Şanbaz Yıldız da eşlik etti.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, il başkanı Şanbaz Yıldız, Dilovası ilçe başkanı Emin Yılmaz, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri saha çalışmalarına Dilovası’nda devam etti. İlçe ilçe dolaşan, ülke sorunlarını ve İYİ Parti’nin çözüm önerilerini anlatan İYİ Partililer Dilovası’nda esnafları ziyaret etti, vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu. İYİ Parti Dilovası İlçe Teşkilatı’nda buluşan partililer daha sonra 12 mahalleyi ziyaret etti. Mahallelerde evlere konuk olan İYİ Partililer ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılandı.
GEÇİM SIKINTISI
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Türkiye’nin iyi olması, Kocaeli’nin iyi olması için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Dilovası ilçemizdeydik. Sanayinin yoğun olduğu, çarpık yapılaşma nedeniyle ilçe nüfusunun sanayi kuruluşlarının olumsuz etkileriyle baş başa kaldığı bir ilçemiz Dilovası. Üstelik bu kadar sanayi kuruluşu olmasına rağmen iş gücü sürekli diğer ilçelerden yahut İstanbul, Sakarya gibi komşu kentlerden geliyor. İlçe halkı işsizlikle mücadele etmek zorunda kalıyor. Bugün işsizliği ile, çevre sorunları ile, geçim sıkıntıları ile Dilovası halkını dinledik” dedi.
.gif)
YURTDIŞINA KAÇAN GENÇLER
İlçede genç nüfusun her geçen gün azaldığını, bunun temel sebebinin gençlerin yurtdışına kaçması olduğunu ifade eden Şanbaz Yıldız Dilovası programı ile ilgili sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Dilovası’nda gençlerin umudu kalmamış. İktidar partisi bir ilçede yapabileceği en kötü şeyi yapmış ve gençlerin umudunu çalmış. O gençler yurtdışına kaçmak için fırsat kolluyor sürekli. Bugüne kadar 2-3 bin Dilovası genci yurtdışına kaçarak kendisine orada bir yaşam kurmuş. Biz bu kaçışın sebebini çok iyi biliyoruz.
SEBEPLERİ İNCELEYECEĞİZ
Geleceğini göremeyen, asgari ücretiyle insan gibi geçinemeyen, asgari ücretle dahi iş bulamayan gençlerimiz çareyi başka ülkelere göç etmekte buluyor. İYİ Parti iktidarında, Millet İttifakı kadrolarının göreve gelmesiyle birlikte ilk icraatlarımızdan biri yurtdışına beyin göçü olarak adlandırdığımız gençlerimizin bu kaçışıyla ilgilenmek olacak. Sebeplerini az çok bilsek de detaylı araştırma komisyonları oluşturarak konuyu irdeleyecek ve gençlerimizin hayallerini, geleceklerini kendi ana vatanlarında, Türkiye topraklarında gerçekleştirmesini sağlayacağız. Gençlerimiz için, gelecek kuşaklarımız için İYİ bir Türkiye, İYİ bir Kocaeli, İYİ bir Dilovası oluşturacağız.”
Gündem, 25 Temmuz 2022 15:45
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
