Kocaeli genelinde üstyapı çalışmaları yılsonuna kadar tamamlanacak
Gündem, 19 Temmuz 2022 21:56İSU Genel Müdürü Ali Sağlık altyapıdan sonra üst yapı çalışmalarının da yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.
Abonelerine çeşmelerinden içilebilir su sağlamak için sağlıklı altyapı ile işletmecilik hizmetleri sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yaptığı altyapı yatırımların ardından kazı alanlarının asfalt, parke ve bordür gibi üstyapı çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Şehre hayat katan altyapı yatırımlarını program çerçevesinde sürdürdüklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Altyapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde kazı alanlarının çökme sürecinin ardından süratle üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Şehrin altyapı ve üstyapısını ilmek ilmek işliyoruz. Hedefimiz yılsonuna kadar bütün üstyapı çalışmalarını tamamlamak olacaktır.” dedi.
“MUTLU ŞEHİR KOCAELİ” ÇALIŞMALARI
Kocaeli, yapılan yatırımlar ile birlikte sürekli gelişiyor. Ülkemizin önemli sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’nin gelişmesi ile birlikte nüfusu da sürekli artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Şehir Kocaeli” mottosu ile birlikte şehir merkezleri ve kırsal mahallerin farkı kalmadı. Şehrin altyapısını kontrol altında bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, gelişmeye bağlı olarak şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak, kayıp kaçakları azaltmak, çevrenin korunmasının sürekliliğini sağlamak ve yüzey sularından kaynaklanan problemlerin önüne geçmek için altyapı yenileme ve dere ıslahı çalışmaları gerçekleştiriyor. 2022 yılı yatırım programı kapsamında yenileme ile yeni yerleşim alanlarının altyapı ihtiyaçlarını karşılanması için altyapı çalışmaları program çerçevesinde devam ediliyor.
.gif)
İLÇE İLÇE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yapılan altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle kazı alanlarının eski haline getirilmesi için üstyapı çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Kazı alanlarının dolgu sürecinin ardından İzmit, Körfez, Derince, Kartepe, Başiskele, Kandıra, Dilovası, Gebze, Karamürsel, Gölcük, Darıca ve Çayırova ilçelerinde altyapı çalışması yapılan sokak ve caddelerde üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serim, asfalt yama, parke ve bordür çalışmaları yapılıyor. Ekipler, her gün birçok noktada üstyapı çalışmalarını sürdürüyor.
SAĞLIK,”ŞEHRİN ALTYAPI VE ÜSTYAPISINI İLMEK İLMEK İŞLİYORUZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın hizmet vizyonu kapsamında şehrin altyapı ve üstyapısını ilmek ilmek işlediklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, yaptıkları altyapı yenileme çalışmaları ile birlikte içme suyunda kayıp kaçak oranını yüzde 26’ının altına düşürdüklerini söyledi. Altyapı çalışmalarının ardından kazı alanlarının üstyapı çalışmalarını da hızlandırdıklarını aktaran Genel Müdür Sağlık, “Altyapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde kazı alanlarının çökme sürecinin ardından süratle üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Bunun için birçok ihale gerçekleştirdik. Ekiplerimiz her gün şehrin birçok noktasında üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin altyapı ve üstyapısını ilmek ilmek işliyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının sıkıntılarını biliyoruz. Şehrimiz ve insanımız için gece gündüz demeden çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, yılsonuna kadar bütün üstyapı çalışmalarını tamamlamak olacaktır.” dedi.
Gündem, 19 Temmuz 2022 21:56
Yorumlar (0)
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
Dilovası Ülkü Ocakları’ndan önce Kuran-ı Kerim tilaveti, sonra seminer
Hayat Holding COP31’de deneyimlerini paylaşacak
Madem metro zarar vermeyecek bu reflektörler neden monte edildi?
Dilovası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
Kocaeli’den Gazze’ye anlamlı dayanışma
AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!
Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!
Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!
İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
