Başiskele Servetiye Camii’nin lezzetli suyuna yeni çeşme yapıldı
Gündem, 09 Temmuz 2022 21:54Büyükşehir, Başiskele Değirmendüzü yolunda bulunan ve zamanla yıpranarak kullanılmaz hale gelen çeşmeyi yeniden onardı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, suyunun lezzetli olması dolayısıyla çevre illerden ve ilçelerden vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Başiskele Servetiye Camii Mahallesi’nde zamanla yıpranan ve kullanılamaz hale gelen çeşme yeniden yapılarak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Büyükşehir, il genelinde yapımını tamamladığı çok sayıda çeşmeyi vatandaşların hizmetine sunarken, zamanla yıpranan çeşmelerin onarımını da gerçekleştirerek, güzel bir görünüme kavuşturuyor. Servetiye Camii Mahallesi Değirmendüzü mevkiinde yol kenarında hayırsever bir vatandaşın yaptırdığı çeşme, kış ayında üzerinin karla örtülü olması nedeniyle iş makinesi ve araçların geçişi sırasında hasar görerek, kullanılmaz hale geldi.
ÇEŞME TAMAMLANARAK HİZMETE SUNULDU
Mahalle muhtarı Mithat Çelik, durumu “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek, yeni bir çeşme yapılmasını talep etti.
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığınca keşfi yapılan çeşmenin, kullanılamaz durumda olduğunu tespit etti. A Takımı ekiplerince, yol kenarındaki eski çeşmenin yerine çok güzel ve şık bir çeşme yapıldı. İçimi hafif ve tadının lezzetli olması dolayısıyla halk arasında şifalı su olarak bilinen, Kocaeli’nin ilçelerinden ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden tatile giden vatandaşların geçerken uğrak yeri olan, bidonlarına su doldurmak için sıraya girdiği çeşmenin, şık ve güzel bir görüntüye kavuşturulması için çalışmalar sürüyor. Sürücüler için uyarı ve işaret tabelası da konulacak olan çeşme, Kurban Bayramı öncesinde tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Vatandaşlar, yeni yapılan çeşme için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
.gif)
MUHTAR ÇELİK’TEN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Servetiye Camii Mahalle Muhtarı Mithat Çelik, mahalle sakinlerinden Ahmet Dinçer tarafından yaptırılan çeşmenin, yoğun yapış nedeniyle üzerinin karla kaplandığını ve kamyonların geçerken görmeden çarparak hasar verdiğini söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yeni bir çeşme yapılması için talepte bulunduklarını anlatan Çelik, “Sağ olsunlar, A Takımı ekipleri kısa bir süre içinde mahallemize çok güzel bir çeşme yaptı. Yapanların emeğine sağlık. Suyumuz çok lezzetli ve şifalıdır. Ölçümünü de yaptırmıştık. Gelen geçen buradan su alıyor, dua ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a ve ekibine şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.
‘‘GÖRÜNCE GURUR DUYDUM’’
Hayırsever vatandaş Ahmet Dinçer de 3-4 sene önce suyu yaklaşık 1 kilometreden getirterek çeşmeyi yaptırdığını belirterek, “Yol kenarında güzel bir suyumuz var. Hazmı çok kolay ve lezzetli bir sudur. Vatandaşlar faydalansın diye yaptırdım. Hem mahalleden hem de civar ilçe ve illerden gelen vatandaşlar buradan su alıyor. Kardan üzeri kapanan çeşme, geçen araçların görmeden çarpması sonucu yıkıldı. Büyükşehir Belediyemiz buraya çok güzel bir çeşme yaptı, görünce gurur duydum. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Gündem, 09 Temmuz 2022 21:54
Yorumlar (0)
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
