Dilovası yeni eser açılışlarına hazırlanıyor
Gündem, 06 Temmuz 2022 18:28Dilovası Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, gündemde yer alan 14 madde oy birliği ile kabul edildi.
Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen meclis toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Şayir, “Yine her zaman ki gibi dolu dolu geçen bir ayı geride bıraktık. Önceki gün bölgemizin ve ilçemizin en güzel mesire alanlarından biri olan Tepecik Mesire ve Piknik Alanı’nın açılışını hep birlikte yaptık. Katılım sağlayan, bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. İlerleyen süreçte halkımızın ulaşımını kolaylaştırmak için hafta sonları Diliskelesi Mahalle’mizden başlayarak mesire alanına ücretsiz servis başlatacağız.
İSTİKLAL CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
İstiklal Cadde’mizde altyapı çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah, bittiğinde artık İstiklal Cadde’miz ve bağlantı yolları üzerinde su birikintileri olmayacak. Yapım aşamasında vatandaşlarımız biraz sıkıntı yaşayabilir ancak biraz daha sabır istiyorum.
İstiklal Cadde’mizde ki yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışması ile birlikte SEDAŞ elektrik tellerini yer altına alacak ve TELEKOM’da alt yapı çalışmasını sürdürüyor.
Bittiği zaman inşallah güzel ve sorunsuz bir caddeye kavuşmuş olacağız. Altyapı sorunu olmayan caddelerimizde, üstyapı çalışmalarımız da devam ediyor.
3 YENİ NESİL KÜTÜPHANE YAPILACAK
Kültür Bakanlığı’mızın desteği ile ilçemize yapılacak modern 3 yeni nesil kütüphanelerimizin ihalesi yapıldı. İnşallah çalışması yakın zamanda bitecek ve Kaymakamlığımızla birlikte “Dilovası okuyor” kampanyasını yaygınlaştıracağız.
KAYAPINAR BÖLGESİ’NE MESİRE ALANI
Kayapınar ve Turgut Özal Bölgesi’ne yeni mesire alanı için şimdiden müjdeyi vereyim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın da desteği ile burada ki SİT alanlarının kullanıma açılması konusunda ve mesire alanı yapılması konusunda desteği aldık. Son yazışmaları kaldı. İnşallah Kayapınar ve Turgut Özal Mahalleleri’mizin de bulunduğu alana güzel bir mesire alanını kazandırmış olacağız.
YAŞLI BAKIM VE ÇOCUK EVİ PROJESİ START ALDI
Hayırsever sanayici KMC Kayseri Metal Center sahibi Ziya Eren'in yaptıracağı Ahmet Eren ve Huriye Eren Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çocuk Evleri Yerleşkesi’nde çalışmalar başladı. Projeleri geçtiğimiz hafta çıkan projede müteahhit çalışmalarına hemen başladı.
.gif)
TAVŞANCIL’A 10 MİLYONLUK YATIRIM
İlçemizi güzelleştirmek ve geleceğe taşımak için çalışmalarımız süratle devam ediyor. Tavşancıl’ımızda SEDAŞ’la ilgili sürekli sıkıntı yaşanıyordu. Şimdi SEDAŞ Tavşancıl’da 10 milyonluk yatırım yaparak komple bir yenileme çalışması başlattı. Yine Tavşancılımız da başlatılan tarihi evlerin çalışmaları da devam ediyor. Ekiplerimiz, Trabzon’da model çalışmaları yerinde incelediler.
MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçildi. 14 maddenin görüşüldüğü mecliste gündemde yer alan Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı talebi oy birliği ile kabul edildi. Kamulaştırma ve takas talepleri oy birliği ile komisyona sevk edildi.
KÖMÜRCÜLER OSB BİTTİ
Gündemde yer alan; Dilovası sınırları içerisinde bulunan sanayi, depolama ve lojistik alanları olarak geçen bölgelerde kömür, kömür tozu ve türevlerinin depolama ve paketleme işlemlerinin yasaklanması oy birliği ile kabul edilirken Başkan Şayir, Kömürcüler OSB’nin kaldırılması çalışmasının sona erdiğini ve son bir firmanın deposunda kalan kömürleri tahliyesi için çalışmasını yaptığını belirtti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi.
Gündem, 06 Temmuz 2022 18:28
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
