Büyükşehir TSM Korosu’ndan Yaz Konseri
Gündem, 25 Haziran 2022 10:29Büyükşehir Belediye Konservatuvarı TSM Korosu tarafından düzenlenen konsere TRT sanatçısı Çiğdem Yarkın konuk sanatçı olarak katıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarının vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen konserleri devam ediyor. Konservatuvar Türk Sanat Müziği Korosu da Yaz Konseri ile musiki severlere unutulmaz bir sanat müziği gecesi yaşattı. Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki koro seslendirdiği eserlerle yaz akşamına renk kattı. Konsere konuk sanatçı olarak katılan TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Çiğdem Yarkın ise en güzel şarkılarını Kocaeli dinleyicisi için söyledi. Beğeniyle izlenen konserde Türk Sanat Müziğinin en seçkin eserleri başarıyla seslendirildi.
TSM SEVERLERDEN KONSERE İLGİ
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen TSM Korosu Yaz Konserini çok sayıda vatandaş izledi. Konser, koronun Türk aksağı usulündeki Hicaz “Ey Çerh-i Sitemger” eserini seslendirmesiyle başladı. Koro ardından “Aşkı Seninle Tattı, İndim Yarin Bahçesine Gülden Geçilmez, Yüreğimde İnce Sızı ve Sandalım Geliyor Varda” eserlerini icra etti. Konserin birinci bölümünde ayrıca solo performanslara yer verildi. Koristler solo performanslarıyla göz doldurdu.
TRT SANATÇISI YARKIN SAHNE ALDI
Konserin ikinci bölümünde, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Çiğdem Yarkın sahne aldı. Sanatçı konserde “Dertliyim ruhuma hicranımı sardım da yine, Menekşelendi sular, İnan İnan ki kimse beni senin gibi sevmedi, Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, Elveda gençliğim, Yaşamak zevki verir, Başka söz söylemem aşktan yana ben, yaralı bir kuşum battım kana ben, Sorma nafile neler düşündüğümü, Gel sen bize akşam, Seni benden alamazlar inan benim canım sensin” eserlerini seslendirdi. Sevilen sanatçı, aynı zamanda kayınpederi olan bestekar Kamuran Yarkın’a ait “Sen kimseyi sevemezsin sevmeyeceksin” adlı eseri de konuklarla birlikte icra etti.
.gif)
SEGAH ESERLE BİS YAPTI
Çiğdem Yarkın, segah kanto olan “Dünyaya geldim gülmek için” adlı eserle bis yaptı. Büyükşehir Belediyesi TSM Korosu ve TRT Sanatçısı Çiğdem Yarkın’ın eserleri başarıyla seslendirmesi musiki severlerden tam not aldı. Seyirci beğenisini uzun süren alkışlarıyla ortaya koydu. Çiğdem Yarkın konserin son eserini ise Şef Neşe Sarısözen Adalı ile birlikte seslendirdi. İki sanatçı, “Rüya Gibi Her Hatıra Her Yaşantı Bana” adlı eserde düet yaptı.
COŞKULU FİNAL
Öte yandan koro seyircinin yoğun isteği üzerine “Tekirdağın Üzümü” adlı türküyü seslendirdi. Konukların esere eşlik etmesi ile konser neşeli görüntülere sahne oldu.
SANATÇILARA TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ
Repertuarını alkışlarla tamamlayan TRT Sanatçısı Çiğdem Yarkın, kendisini Kocaeli seyircisi ile buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konserin sonunda Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu konuk sanatçı Çiğdem Yarkın ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Neşe Sarısözen Adalı’ya teşekkür çiçeği takdim etti.
Gündem, 25 Haziran 2022 10:29
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
