Evlilikte olduğu gibi eğitimde de hiç ayrılmadılar
Gündem, 21 Haziran 2022 06:4656 yıldır evli olan çift, hayatı kaçırmamak ve eğitim hayatında da birlikte olmak için KO-MEK Deri Yapımı kursuna geliyor
Kurulduğu günden itibaren birçok vatandaşın hayatına dokunarak gelişimine ve eğitimine katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) yediden yetmiş yediye tüm kursiyerlere kapılarını açarak eğitim vermeye devam ediyor. Halk Üniversitesi olmanın gururunu yaşayan KO-MEK, kursiyerlerin aidiyet duygusu ve bağlılığı ile oldukça verimli eğitimler gerçekleştirerek birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.
EVDE DE EĞİTİMDE DE BİRBİRLERİNE DESTEK
359 farklı branşın bulunduğu KO-MEK aynı zamanda yaz kursları ve hafta sonları düzenlediği el sanatları ve zeka gelişim eğitimleri ile de çocuklara eğitim veriyor. El sanatları branşlarının daha yoğun olması dolayısıyla bayan oranı fazla olan KO-MEK’te artık eşler birbirini yalnız bırakmıyor. Yenikent KO-MEK Deri Ürünleri yapımı kursuna katılan Muazzez Özmen ve Dursune Şen kurs sonrasında evde derilerin işlenmesi için yardım eden eşlerini de ikna ederek birlikte eğitim almaya başladı. Lütfü ve Muazzez Özmen ile Mustafa ve Dursune Şen çifti evliliklerinde olduğu gibi yeni eğitim hayatlarında da birbirlerinden ayrılmayarak genç kursiyerlere örnek oldu.
HAYATI BİRLİKTE PAYLAŞIYORLAR
Deri ürünleri yapımı kursuna katılan çiftler evde olduğu gibi kurs hayatında da birbirlerine destek olarak en güzel ürünleri yapmaya çalışıyor. Deri işlemenin zorluğunu erkeklerin üstlendiği bayanların ise süsleme ve şekil verme işleri ile ilgilendiği kursta kursiyerler paylaşmanın ve birlikte bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
HASTA OLSAK BİLE KO-MEK BİZE İYİ GELİYOR
78 yaşındaki Muazzez Özmen, “Biz 56 senedir bir hayatı paylaşıyoruz. Artık emekli olduk evde oturup boş vakit geçirmektense KO-MEK’e gelerek bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 76 yaşındaki emekli öğretmen Lütfü Özmen ise “Eşlerimizin istemesi üzerine buraya geldik. Burada yaptığımız ürünleri, daha çok eşe dosta hediye ediyoruz. KO-MEK olunca rahatsızlığımızı unutuyoruz akşamdan hasta olsak bile sabah KO-MEK eğitimi olunca hemen hazırlanıp buraya geliyoruz. Ben evde oturan erkeklerin de buraya gelen eşleriyle birlikte gelmelerini tavsiye ediyorum birlikte gelin hayatı kaçırmayın” diyerek herkese teşekkür etti.
.gif)
HALEN İŞE YARIYOR OLMAK VE BİRLİKTE OLMAK ÇOK GÜZEL
Yürümekte zorluk çeken ama KO-MEK’e gelmek için her türlü fedakârlığa razıyım diyen Dursune Şen ise eşi Mustafa Şen ile birlikte deri kursuna geliyor. Dursune hanım, “Nostaljiye ilgim vardı o yüzden deri yapımı kursuna gelmek istedim ama deri işlemek biraz zor olduğu için eşim Mustafa beyle birlikte gelmek istedim o da sağ olsun beni kırmayarak bir ömür olduğu gibi burada da yalnız bırakmadı” diyor. “Eşimle birlikte her zorlukta her şartta olduğu gibi burada da birlikte olmak için eşimin isteği doğrultusunda deri yapımı kursuna katıldım’’ diyen ve KO-MEK’in yaşlılar için bir beyin jimnastiği olduğunu ifade eden Mustafa bey, “Eşim söz konusu KO-MEK olunca hangi kursa gelmek isterse oraya getiririm yeter ki gelsin burada bir şeyler üretsin. Burası özellikle bizim gibi yaşlıların halen bir şeyler üretebildiğini gösterdiği önemli bir halk üniversitesi. Burada yaptığımız çantaları, cüzdanları eşimize dostumuza hediye olarak veriyoruz. Kendi ürettiğimiz ürünlerimizi hediye ederek kullanıldığını görmek bizleri de mutlu ediyor. Biz de emeğimizin karışığını başkasının gönüllerini kazanarak alıyoruz. Burada ürettiğimiz ürünler organik ve daha kullanışlı” sözleriyle KO-MEK’e teşekkür etti.
TÜM ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞIYORUZ
‘‘Deri işine ilk defa geldiğim için biraz yadırgamıştım ama burada bayanlar bize çok yardımcı oldu’’ diyen Mustafa Şen, “KO-MEK’i tanıdığım için çok memnunum. Burada deri çanta ve cüzdan yapımına dair her şeyi öğrendik. Emek verdiğiniz şey kendiniz için daha güzel oluyor. Deri işlemek zor ama eşim Dursune hanım ile birlikte tüm zorlukları aşarak üretmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
ONLİNE BAŞVURU İÇİN
Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.
Gündem, 21 Haziran 2022 06:46
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
