İş ararken dolandırılmayın
Polis & Adliye, 21 Haziran 2022 22:09Kripto para dünyasının popülaritesinin artması, insanların parasını çalmayı amaçlayan dolandırıcıları da harekete geçiyor. FBI paylaştığı son raporda, yatırım dolandırıcılarının LinkedIn’ı aktif bir şekilde kullandığını ortaya koydu.
FBI’a göre, kripto para yatırımları yoluyla müşterilerden para çalmak için LinkedIn’i kullanan dolandırıcılar, hem platform hem de kullanıcılar için “ciddi bir tehdit” oluşturuyor. FBI’ın özel ajanı Sean Ragan, ajansın yatırımla ilgili dolandırıcılıkta büyük bir artışa tanık olduğunu belirtti.
ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; Yatırım dolandırıcılarının, Indeed veya Zip Recruiter gibi web sitelerindeki özgeçmişler aracılığıyla uzun süredir işsiz olan kişileri hedef aldığı belirtildi. Bir diğer dolandırıcı grubunun ise ücret karşılığında garantili veya hızlı para kazanma vaadi sunduğu ortaya çıktı.
Özel ajan Sean Ragan’ın açıklamasına göre dolandırıcılar, sahte bir LinkedIn profili oluşturup LinkedIn kullanıcısıyla iletişim kuruyor. Ardından, kurbana kripto para birimi yatırımlarından kar etme fırsatı sunuyor. Alternatif olarak da fonlarını sahte bir kripto para cüzdanına transfer etmeye ikna ediyor.
Ragan, hem işverenlerin hem de çalışanları LinkedIn gibi popüler platformlara güvendiğini söyledi. Bundan dolayı da LinkedIn’dan gelen para kazanma teklifine insanların daha sıcak baktığını ifade etti.
Suçlular bu şekilde para kazanıyorlar, zamanlarını ve dikkatlerini buna odaklıyorlar. Ayrıca her zaman insanları mağdur etmenin, şirketleri mağdur etmenin farklı yollarını düşünüyorlar.
LinkedIn’in dolandırıcılıkla ilgili son raporunda, 32 milyon sahte hesabın kaldırıldığı belirtildi. CNBC’ye göre otomatik güvenlik mekanizmaları, 11,9 milyonu kayıt sırasında ve 4,4 milyonu proaktif olmak üzere sahte hesapların yüzde 96’sını engelledi.
Polis & Adliye, 21 Haziran 2022 22:09
Yorumlar (0)
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
