Sağlıkçılara bir dokun bin ah işit
Sağlık, 18 Haziran 2022 18:38Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
BİLGİLENDİRİLDİLER.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gebze İlce Temsilcisi Kadriye Levent, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Hülya Altay İle Birlikte Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Şube Başkanı Çeker Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilen, yasadan çalışanların beklentileri ve çalışanlara sağlamış olduğu haklar hakkında sağlık çalışanları bilgilendirdi. Ziyaret sonrasında Başkan Çeker açıklamalarda bulundu.
.jpg)
ÇÖZÜM ÜRETMEMEKTE
Şube Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edilmiştir. İlk adım olduğu ifade edilen bu yasada olumlu düzenlemeler yer alsa da bütün sağlık camiasının beklentilerinin karşılanamadığı görülmektedir. Kamu işvereni ise her zamanki gibi havanda su dövmeye devam ederek çalışanın beklentilerini görmezden gelmekte sorunlara çözüm üretmemektedir. Önümüzdeki günlerde TBMM kabul edilen yasadan çalışanların olumlu yönde beklentileri yüksekti. Yasallaşmasını sabırsızlıkla bekliyorlardı, beklemişlerdi oldukları yasanın çalışanlara getiri ve götürüsü bakanlık tarafından alt yönetmelikler çıktık dan sonra belli olacaktır. Konu hakkında gerekli açıklamaları yapacağız. Dedi.
BİR DOKUN BİN AH İŞİT
Başkan Çeker; Sağlık çalışanlar dertli, Atasözündeki gibi “Bir dokun bin ah işit”. Kurum çalışanları yaşamış oldukları sorunların çözümünde idareden anlayış ve hassasiyet bekledikleri halde idare sorunlara çözüm odaklı yaklaşmayarak var olan sorunların daha da derinleşmesine sebebiyet verdiği çalışanlarca ifade edilmektedir. İdare Kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde kurumu sevk ve idare etmeli, çalışanın derdi ile dertlenmeli, çalışanı merkeze koyarak sorunlara çözüm üretmeli, çalışanların kurumu sahiplenmesini sağlayarak hizmet kalitesini artırılmasını sağlamalıdır.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.
Sağlık, 18 Haziran 2022 18:38
Yorumlar (0)
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
