Kapanan şirket sayısında büyük artış
Ekonomi, 17 Haziran 2022 22:09TOBB verilerine göre, mayıs ayında 2 bin 54 şirket kapandı. Yılın ilk 5 ayında kapanan şirket sayısı 7 bin 597'yi buldu. Mayıs 2022'de kapanan şirket sayısı 2021'in aynı ayına göre yüzde 259,7 oranında artmış oldu..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2022 Mayıs’a ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, mayıs ayında 2 bin 54 şirket kapandı. Yılın ilk 5 ayında kapanan şirket sayısı 7 bin 597’yi buldu.
Mayıs 2022’de, kapanan şirket sayısı 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 122,2 yükseldi.
Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 7,5, kapanan kooperatif sayısı yüzde 14,3 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 26,6 azaldı. 2022’nin ilk 5 ayında ise, 2021’in ilk 5 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 74, kapanan kooperatif sayısı ise yüzde 128,1 oranında arttı.
KURULAN ŞİRKET SAYISI AYLIK BAZDA AZALDI
TOBB verilerine göre, mayısta bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı ise yüzde 12,2, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 18,4 ve kurulan kooperatif sayısı yüzde 27,6 azaldı.
Mayıs 2022’de, Mayıs 2021’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 110,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 90,3 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 30,5 arttı.
2022’nin ilk 5 ayında ise 2021’in ilk 5 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 16,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 19,2 artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 13,4 azaldı.
EN ÇOK TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETTE
Öte yandan, Mayıs 2022'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 210'u ticaret, 1.420'si imalat ve 1.025'i inşaat sektöründe kuruldu.
Mayıs 2022'de kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 656'sı toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 323'ü inşaat, 186'sı imalat sektöründe yer aldı.
Mayıs ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin ise 708'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 278'i inşaat 264'ü imalat sektöründe yer aldı.
Kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 515'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 171'i inşaat, 133'ü imalat sektöründe olduğu belirtildi.
Ekonomi, 17 Haziran 2022 22:09
Yorumlar (0)
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
