Kapanan şirket sayısında büyük artış
Ekonomi, 17 Haziran 2022 22:14TOBB verilerine göre, mayıs ayında 2 bin 54 şirket kapandı. Yılın ilk 5 ayında kapanan şirket sayısı 7 bin 597'yi buldu. Mayıs 2022'de kapanan şirket sayısı 2021'in aynı ayına göre yüzde 259,7 oranında artmış oldu..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2022 Mayıs’a ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, mayıs ayında 2 bin 54 şirket kapandı. Yılın ilk 5 ayında kapanan şirket sayısı 7 bin 597’yi buldu.
Mayıs 2022’de, kapanan şirket sayısı 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 122,2 yükseldi.
Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 7,5, kapanan kooperatif sayısı yüzde 14,3 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 26,6 azaldı. 2022’nin ilk 5 ayında ise, 2021’in ilk 5 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 74, kapanan kooperatif sayısı ise yüzde 128,1 oranında arttı.
KURULAN ŞİRKET SAYISI AYLIK BAZDA AZALDI
TOBB verilerine göre, mayısta bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı ise yüzde 12,2, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 18,4 ve kurulan kooperatif sayısı yüzde 27,6 azaldı.
Mayıs 2022’de, Mayıs 2021’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 110,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 90,3 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 30,5 arttı.
2022’nin ilk 5 ayında ise 2021’in ilk 5 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 16,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 19,2 artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 13,4 azaldı.
EN ÇOK TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETTE
Öte yandan, Mayıs 2022'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 210'u ticaret, 1.420'si imalat ve 1.025'i inşaat sektöründe kuruldu.
Mayıs 2022'de kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 656'sı toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 323'ü inşaat, 186'sı imalat sektöründe yer aldı.
Mayıs ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin ise 708'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 278'i inşaat 264'ü imalat sektöründe yer aldı.
Kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 515'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 171'i inşaat, 133'ü imalat sektöründe olduğu belirtildi.
Ekonomi, 17 Haziran 2022 22:14
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
