Geleceğin sanatçılarından muhteşem Bale Resitali
Gündem, 14 Haziran 2022 20:09Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Bale Bölümü öğrencileri yılsonu resitalinde başarıları ile göz doldurdu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Bale Bölümü, gerçekleştirdiği yılsonu resitali ile geleceğin sanatçılarını yetiştirdiğini bir kez daha ortaya koydu. Bale Bölümü’nde eğitim alan 98 öğrenci muhteşem koreografi ve kostümlerin eşliğinde yıllarca unutulmayacak bir yılsonu gösterisine imza attı. Bu yıl Bale Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin de sahne aldığı resitale, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın katılarak, öğrencileri yalnız bırakmadı. Resitalin sonunda büyük başarıyı tebrik eden Doç. Dr. Figen Büyükakın, Bale Bölümü öğrencilerinin ağırlıklı olarak kız öğrencilerden oluşmasına dikkat çekerek, velilerden erkek öğrencileri bale bölümüne teşvik etmelerini istedi.
98 ÖĞRENCİ SAHNE ALDI
SDKM Büyük Sahne’de gerçekleştirilen Bale Bölümü’nün yılsonu resitaline Doç. Dr. Figen Büyükakın’ın yanı sıra çok sayıda veli ve vatandaş katıldı. Gösteride, bale eğitmenleri Ezgi Serdaroğlu, Asel Aklın, İlyas Akbulut’tan eğitim alan ve yaşları 5 ile 17 arasında değişen 98 öğrenci yer aldı.
DÜNYACA ÜNLÜ BALELERDEN 33 GÖSTERİ
Yılsonu resitalinde, dünyaca ünlü klasik eserlerden farklı varyasyonlarda 23 solo, 10 toplu dans gösterisi sunuldu. La Esmeralda, Don Kişot, Uyuyan Güzel ve romantik balenin başyapıtlarından Giselle Balesi, öğrenciler tarafından başarı ile sahnelendi. Gösterinin başarılı koreografisi ve kostümleri ise yine seyircilerden büyük alkış aldı. Öğrencilerin disiplinleri ve sahne zarafetleri de büyük beğeni gördü.
33 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Ayrıca yılsonu resitalinde bu yıl Bale Bölümü’nden mezun olan 33 kız öğrenci yer aldı. Mezun öğrenciler eserleri başarı ile yorumlamalarıyla geleceğin balerinleri olduklarını ilan etti.
.gif)
FİGEN BÜYÜKAKIN TEBRİK ETTİ
Gösterinin sonunda sahneye gelen Doç. Dr. Figen Büyükakın, öğrenci ve öğretmenlere yönelik bir tebrik konuşması gerçekleştirdi. “İktisatta fırsat maliyeti diye bir kavram vardır” diyen Doç. Dr. Figen Büyükakın, “Bu kavram, hedeflediğiniz herhangi bir şeye ulaşmak için vazgeçtiğiniz şey anlamına gelir. Dolayısıyla Bale Bölümü öğrencilerimiz, diğer yaşıtlarından farklı olarak, buraya gelerek, Büyükşehir Belediye Konservatuvarımızda öğrenci olmayı tercih etmişler. O yüzden gösterdikleri emek için ki; bugün muhteşem bir uyum, estetik ve yeteneğin bir arada olduğu bir gece yaşattılar bize, hepsini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Doç. Dr. Figen Büyükakın, bu yıl Bale Bölümü’nden mezun olan 33 öğrenciyi de tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
“ERKEK ÖĞRENCİLERİ BALEYE TEŞVİK EDİN”
Doç. Dr. Figen Büyükakın, son derece samimi ve sevgi dolu ifadelerle devam ettiği konuşmasında önemli bir tespite değinerek, velilere seslendi. “Sizlerin de gördüğü gibi, mezun ettiğimiz tüm öğrencilerimiz kızlarımızdan oluşuyor, erkek öğrencilerimiz ise henüz hazırlık aşamasında” diyen Doç. Dr. Figen Büyükakın, “Dünyaca ünlü kadın matematikçilerden Emmy Noether ‘Dünya bir simetri üzerine kuruludur’ diyor. Dolayısıyla, nasıl ki düğmelerimizi iliklerken karşılıklı getiriyor ve o uyumu sağlıyorsak, o zaman o uyumun devam etmesi için kızlarımızın yanında erkeklerimizin de olması gerekiyor. O yüzden velilerimizden erkek öğrencilerimizi teşvik etmelerini istiyorum” dedi. Konuşmasını velilerin destek alkışlarıyla tamamlayan Doç. Dr. Figen Büyükakın, emeği geçen eğitmenler ile Bale Bölümü Sorumlusu Asuman Özaslan’a teşekkür çiçeği takdim etti.
Gündem, 14 Haziran 2022 20:09
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
