Sürücü kursları ehliyet zammını görüşmek üzere KOTO’da toplandı
Gündem, 11 Haziran 2022 07:58Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sürücü Kursları Sektörü, maliyet artışlarına bağlı olarak gelişen ehliyet fiyatı artışlarını görüşmek üzere toplantıda bir araya geldi. Tek gündem maddesiyle gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi Başkanı Handan Kümeli, Meclis Üyesi Yıldırım Yılmaz ve Komite Üyesi İsmail Aydemir ev sahipliği yaparken, TOBB Eğitim Sektör Meclis Üyesi Dursun Önal başta olmak üzere, sürücü kurslarının yetkilileri üst düzey ilgi gösterdi.
EHLİYET FİYATLARINDA ZAM KAÇINILMAZ
Toplantıda, küresel ölçekte gerçekleşen ve ülkemiz ekonomisinin de yoğun bir şekilde olumsuz etkilendiği ekonomik gelişmelerin sektöre etkileri ele alındı. Sürücü kursu girdi maliyetlerinde son 6 aylık dönemde ciddi artışlar meydana geldiği, bu sebeple Kasım 2021’de belirlenmiş olan ehliyet fiyatlarının geçerliliğini kaybettiği, buna bağlı olarak ehliyet fiyatlarında fiyat artışının kaçınılmaz olduğu vurgulandı.
AKARYAKIT VE YENİ ZAMLAR TETİKLEDİ
Özellikle sürücü eğitiminde kullanılan ve sürücü eğitiminde en önemli maliyet kalemini oluşturan akaryakıt litre fiyatlarının Aralık 2021 öncesi 9 TL sevilerinden 2022 Haziran itibariyle 28 TL seviyelerini çıkmış olması, ayrıca araç bakım ve sarf malzeme fiyatlarındaki ciddi artışların mevcut fiyatların geçerliliğini ortadan kaldırdığı vurgulandı.
1 TEMMUZ 2022 İTİBARİYLE FİYATLAR REVİZE EDİLECEK
Yapılan toplantıda Ehliyet fiyatlarının 1 Temmuz 2022 itibariyle revize edilmesi ile ilgili genel mutabakat sağlandı ve tavsiye kararı alındı. Takip eden süreçte, girdi maliyetlerine gelecek yeni artışlar da göz önüne alınmak suretiyle fiyatlarda revizyon yapılabileceği hususunda genel mutabakat sağlandı. Ayrıca Sürücü Kursu Yönetmeliği’nde sektör mensuplarınca dile getirilen değişiklik talepleri Milli Eğitim Bakanlığına iletilmek üzere yazılı olarak kayıt altına alındı.
.gif)
Gündem, 11 Haziran 2022 07:58
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
