Gölcük'ün kuruluşunun 86'ıncı yılı kutlu olsun
Gündem, 08 Haziran 2022 03:36Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük'ün kuruluşunun 86. yıl dönümünü kutladı.
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Gölcük’ün 86. kuruluş yıl dönümünü vesilesiyle yaptığı açıklamada; “09 Haziran 1936 tarihinde kabul edilen ve 15 Haziran 1936’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, 3012 sayılı Kanunla Gölcük İlçesi kurulmuştur.
Gölcük'ün bir garnizon şehri olmasının ilk adımı 1927'de atılmıştır. Yavuz Zırhlısı’nın tamir kararı ile beliren teknik ihtiyaç, Gölcük'te askeri tersanenin kurulmasına sebep olmuştur. Aynı yıl bir havuz inşa edilmiş, yeni kurulan askeri tersanede Yavuz Zırhlısı’nın bakım ve onarımına başlanmıştır.
Donanma Komutanlığı ve Gölcük Tersanesi ile birlikte ilçemiz; “Donanma Kenti” hüviyetini, kurulduğu günden bugüne gururla taşımıştır.
17 Ağustos 1999’da asrın felaketini yaşayan ilçemizin nüfusu, 56 bine kadar düşmüştür. O acı günlerin izlerini silen Gölcük, gelişimini aralıksız sürdürerek; modern askeri tersanesi, otomotiv sanayisi ve geleceğe umutla bakan 173 bini aşan nüfusuyla, ülkemizin önemli kentleri arasında yerini almıştır.
İlçemizin adının ülke genelinde ve hatta dünyada; sanat, kültür ve spor faaliyetleriyle anılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Hayata geçirdiğimiz ve devam eden; ticari, sosyal ve kültürel projelerle, gelişmiş ve çekim merkezi haline gelmiş, Ulaşlı'dan Yazlık'a modern, müreffeh ve yaşamaktan mutluluk duyacağımız bir Gölcük’ü ortak aklı kullanarak, hep birlikte oluşturmaya azimle gayret ediyoruz.
Bu vesileyle; Türkiye’nin dört bir yanından gelerek; ‘bir ebru misali’ kaynaşan ve Gölcüklü olan, kadirşinas, hayırsever, çalışkan insanların şehri, ‘Donanmanın kalbi’, Körfez’in ‘bir incisi’ Gölcük’te, dünden bugüne, her kademede görev yaparak taş üstüne taş koyan, ilçemiz için çalışan herkesi saygıyla anıyor, saygıdeğer hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyor ve ilçemizin 86.kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.
Gündem, 08 Haziran 2022 03:36
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
