Ekonominin dengeleri tamamen bozuldu
Siyaset, 07 Haziran 2022 06:16DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonominin dengeleri tamamen bozuldu dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yurt içi gezilerinde sokakları dinlemeye devam ediyor. Bir gün arayla Hatay İskenderun ve İstanbul Adalar’da vatandaşlarla bir araya gelen Babacan halkın sıcak ilgisiyle karşılaştı. Esnafın gündeminde artan maliyetler, vatandaşın gündeminde ise geçim sıkıntısı vardı.
‘Enflasyonu düşürdüğümüzde fiyatlar matbaada bastırılmaya başlandı’
Adalar’da eşi Zeynep Babacan ile girdiği bir pastane dükkanında esnafla sohbet eden Babacan’a esnaf artan maliyetlerden yakındı. 12 bin lira elektrik faturası ödediğini söyleyen esnaf, “Bir çuval un 600 lira, bir çuval şeker 1200 lira, 10 kilo yağ 850 lira oldu” dedi.
Babacan bunun üzerine “Sizin maliyetler arttı. Emekli de ‘2500 lira maaşla nasıl alayım’ diyor. Ekonominin dengeleri tamamen bozuldu. Fiyatlar eskiden matbaada bastırılırdı, çünkü fazla değişmezdi. Şimdi elle yazılıyor, sürekli değişiyor. 1990’larda böyleydi, sürekli enflasyon vardı. Biz enflasyonu düşürünce artık fiyatlar matbaada bastırılmaya başladı. Ben restoranlarda fiyatların matbaada bastırıldığını görünce ‘İnsanlar enflasyonun düştüğünü inandı artık’ dedim. Şimdi tekrar bozuldu” ifadelerini kullandı.
Babacan’la vatandaş arasında ‘hurda’ diyalogu
Babacan, Hatay’da da vatandaşları dinledi.
Babacan, bir vatandaşın “Başkanım, öyle bir duruma düştük ki hurda toplamaya başladık. Bir düzelse gerçekten sevineceğiz” sözlerini “Çabuk düzelir, hiç merak etmeyin. Biraz sabır. Seçimden sonra kolaylaşacak her şey” diye yanıtladı.
‘Damlanın altına evet mührünü basın, gerisi bizde’
Babacan, ayrıca küçük kızına ayakkabı alan bir babayla da sohbet etti. Üç günlük yevmiyesiyle bir ayakkabı aldığını söyleyen inşaat işçisi baba, büyük oğluna da yurt ve burs çıkmadığını söyledi.
Bunun üzerine israfa dikkat çeken Babacan, “Seçimlerde DEVA’nın, damlanın altına evet mührünü basın, gerisi bizde inşallah. Devletin başına dürüst ve ehil bir kadroyu yerleştirdiğimizde çabuk toparlar. Çok israf var” dedi.
Bu eposta 'Deva Partisi' adına haber@gercekkocaeli.com.tr adresine gönderilmiştir.
'Deva Partisi' ile ilgili ve/veya başka bir marka ile ilgili basın bülteni veya basın daveti almak istemiyorsanız marka, sektör ve abonelik ayarları için lütfen tıklayınız.
Siyaset, 07 Haziran 2022 06:16
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
