Medikalcilerden, SGK’nın hasta bezi ödeme kararına tepki
Sağlık, 06 Haziran 2022 05:54Kocaeli Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi (Sağlık Grubu) bünyesinde faaliyet gösteren Medikal firmaları ile Doğu Marmara Medikalciler Derneği, ‘SGK’nın hasta bezi ödeme kararı’ başta olmak üzere, sektörün sorunlarını görüşmek üzere toplantı yaptı. KOTO hizmet binasında gerçekleşen toplantıya, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, komite üyeleri Yusuf Albayrak, Yusuf Singil ile birlikte ev sahipliği yaparken, Doğu Marmara Medikalciler Derneği yöneticileri ve medikal firmalar katıldı.
BÜYÜK RİSKLER KAPIDA
Toplantının sonunda konu ile ilgili ortak açıklama yapan medikalciler, “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle birlikte, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren, hasta alt bezi ve çocuk alt bezlerinin ödemeleri medikal firmalardan çıkarılıp direk şahıs ödeme kapsamına alınmıştır. Hasta veya hasta yakınına 225 TL ödenecek, diledikleri yerden ancak temin etmesinin önü açılacaktır. Bu karar hasta ve hasta yakınlarının lehine gibi gözükse de, kısa ve uzun vadede her iki taraf için de büyük riskleri barındırmaktadır.
SEKTÖR DAHA DA ZORA DÜŞECEK
Öncelikle, Türkiye genelinde perakende satışla birlikte yaklaşık 13 bin medikal faaliyet göstermekte, binlerce kişiye istihdam sağlanmaktadır. Gerek hasta bezlerinin temininde, gerekse diğer medikal ürünlerinin hastaya bizzat ulaştırılıp, hatta evlerine kadar hizmet veren medikal sektörü bu kararla birlikte zor duruma düşürülmektedir. Uygulama, zincir marketlerin lehine gelişecek ve maalesef medikal sektörünün kan kaybı hızlanacaktır.
ERİŞİM ZORLAŞACAK
Belirlenen 225 TL ücret, 1 aylık hasta bezi ücretinin tamamını karşılamayacağı gibi, bu durum merdivenaltı tamamen denetimden uzak ürünlere de davetiye çıkarmaktadır. Hastalar, medikal firmaları tarafından, hasta bezi ile birlikte sunulan yara bakım ve kolestomi ürünlerinin hizmeti gibi birçok destekten de mahrum bırakılmış olacak, sadece bez değil birçok hizmete erişim zorlaşacaktır. Hem hasta mağduriyetlerinin önlenmesi, hem de binlerce işveren ile çalışanın mağdur olmaması için bez destek fiyatlarına kur artışları göz önünde bulundurularak düzenleme yapılması ve bu uygulamadan vazgeçilmesini talep etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.
Sağlık, 06 Haziran 2022 05:54
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
