Prof. Dr. Muzaffer Elmas KOSTÜ’ye rektör oldu
Eğitim, 03 Haziran 2022 16:42Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 üniversiteye rektör atadı. Listede Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne Prof. Dr. Muzaffer Elmas ’da atanan rektörler arasında yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevinin ardından KOSTÜ’ye Rektör olarak atanan Elmas, atanmasıyla ilgili, “Şahsımı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ve Mütevelli Heyeti Üyelerine şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu. Ülkemizin sanayi ve teknoloji alanında en önemli şehri Kocaeli’de kurulmuş olan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne ataması yapılan Rektör Elmas, “ ‘Sağlık ve Teknoloji’ teması üzerine kurulan üniversitemiz, paydaşlarımızla iş birliği içinde uygulayacağı yeni esnek eğitim modeli ile, ulusal ve uluslararası alanda öncü mezunlar yetiştireceğiz” dedi.
Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kimdir?
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas ilk, orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamladı. . 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede, 1983 yılında Yüksek Lisans ve 1988 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 1980 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde Asistan olarak göreve başladı.1988 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent ve 2000 yılında Profesör unvanını aldı. 2002 yılında başladığı Rektör Yardımcılığı görevinde “üniversitede stratejik planlama, kalite, eğitim öğretim ve yatırımlar” alanında çalışmalar yaptı. 2010 yılında aynı üniversiteye rektör olarak atandı. Bu süre içinde Yükseköğretimde Kalite, Üniversitelerde Kurumsal Değerlendirme ve Akreditasyon süreçlerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Üniversite Yönetim Sistemi kurulmasına öncülük etti. Bu sürede çalıştığı kurumda Türkiye mükemmellik ödülü, EFQM Excellence Award, Global Excellence Award ödül süreçlerini, EUA IEP ve YÖKAK’ın dış değerlendirme süreçlerini ve ulusal/uluslararası akreditasyon ajansları ile 50’ye yakın program akreditasyon süreçlerini yönetti. Ayrıca AFAD Deprem Danışma Kurul Üyesi, YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu Başkan Vekilliğii, Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye Bilimsel Akademisi Asil Üyesi ve TÜBA konsey üyesidir. 2018-2022 yılları arasında Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevini yapmıştır.
Eğitim, 03 Haziran 2022 16:42
Yorumlar (0)
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
