İzmit Körfezi’nde yapılması planlanan çalışmalar ele alındı
Gündem, 03 Haziran 2022 18:37Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, İÜ Su Bilimleri Fakültesi akademisyenleriyle bir araya geldi
İzmit Körfezi’nde yürütülen ve planlanan çalışmalar konusunda İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Akademisyenleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri İzmit Körfezi’ne yönelik yürütülen tüm çalışmaları değerlendirmek ve yapılması öngörülen bilimsel çalışmaları istişare etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi akademisyenleriyle bir araya geldi. Yetkililer düzenlenen istişare toplantısında bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi. İzmit Körfezi’ne yönelik bundan sonra yapılması planlanan bilimsel çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca İzmit Körfezi eylem planı hazırlanması ele alındı.
AKADEMİSYENLERİN KATILIMI İLE
İzmit Körfezi’nin daha iyi yarınlara kavuşması adına gerekli çalışmalara ve işbirliklerine ilişkin istişare toplantısına; Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem ve ekibi, İSU Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanı Ünal Bostan ve ekibi, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Akçaalan Albay, Balıkçılık Teknolojisi ve Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak ve Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Altuğ katılım sağladı.
ÇALIŞMALAR, EYLEM PLANLARI KONUŞULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Körfezi’nin daha iyi yarınlara kavuşması adına gerçekleştirilen istişare toplantısında; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve planlanan çalışmalara yönelik sunum gerçekleşti. Toplantıda deniz kirliliğinin en aza indirilmesi için hazırlanan çalışmaların konu başlıkları değerlendirildi. Toplantıda ayrıca; İzmit Körfezi eylem planı hazırlanması, Kocaeli İli ve İzmit Körfezi iklim değişikliğine uyum çalışmalarının yapılması, İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik ve izleme çalışmaları, İzmit Körfezi’nde küçük ve orta balıkçılığın mevcut durumu ve geliştirilmesi, arıtma tesislerinde yararlı bakterilerin kullanımı, fosfat miktarları azaltılma yöntemleri gibi pek çok başlıkta konular değerlendirilerek yapılabilecekler konuşuldu. Çalışmalar ve yol haritasının çizilmesine yönelik detaylı istişare yapmak adına Marmara Belediyeler Birliği temsilcilerinin de katılımı ile İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde bir toplantı daha yapılması planlandı.
.gif)
Gündem, 03 Haziran 2022 18:37
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
