İzmit Körfezi’nde yapılması planlanan çalışmalar ele alındı
Gündem, 03 Haziran 2022 02:59Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, İÜ Su Bilimleri Fakültesi akademisyenleriyle bir araya geldi
İzmit Körfezi’nde yürütülen ve planlanan çalışmalar konusunda İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Akademisyenleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri İzmit Körfezi’ne yönelik yürütülen tüm çalışmaları değerlendirmek ve yapılması öngörülen bilimsel çalışmaları istişare etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi akademisyenleriyle bir araya geldi. Yetkililer düzenlenen istişare toplantısında bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi. İzmit Körfezi’ne yönelik bundan sonra yapılması planlanan bilimsel çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca İzmit Körfezi eylem planı hazırlanması ele alındı.
AKADEMİSYENLERİN KATILIMI İLE
İzmit Körfezi’nin daha iyi yarınlara kavuşması adına gerekli çalışmalara ve işbirliklerine ilişkin istişare toplantısına; Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem ve ekibi, İSU Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanı Ünal Bostan ve ekibi, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Akçaalan Albay, Balıkçılık Teknolojisi ve Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak ve Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Altuğ katılım sağladı.
ÇALIŞMALAR, EYLEM PLANLARI KONUŞULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Körfezi’nin daha iyi yarınlara kavuşması adına gerçekleştirilen istişare toplantısında; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve planlanan çalışmalara yönelik sunum gerçekleşti. Toplantıda deniz kirliliğinin en aza indirilmesi için hazırlanan çalışmaların konu başlıkları değerlendirildi. Toplantıda ayrıca; İzmit Körfezi eylem planı hazırlanması, Kocaeli İli ve İzmit Körfezi iklim değişikliğine uyum çalışmalarının yapılması, İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik ve izleme çalışmaları, İzmit Körfezi’nde küçük ve orta balıkçılığın mevcut durumu ve geliştirilmesi, arıtma tesislerinde yararlı bakterilerin kullanımı, fosfat miktarları azaltılma yöntemleri gibi pek çok başlıkta konular değerlendirilerek yapılabilecekler konuşuldu. Çalışmalar ve yol haritasının çizilmesine yönelik detaylı istişare yapmak adına Marmara Belediyeler Birliği temsilcilerinin de katılımı ile İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde bir toplantı daha yapılması planlandı.
.gif)
Gündem, 03 Haziran 2022 02:59
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
