Genç Hatipler Hutbe Yarışması finali Ayasofya’da gerçekleştirildi
Gündem, 27 Mayıs 2022 08:03Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Hatipler Hutbe Yarışması' Türkiye finali, Ayasofya-i Kebir Camii'nde gerçekleştirildi.
Final yarışması programına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Dr. Nazif Yılmaz ile Sadri Şensoy, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faik Kaptan, İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Final yarışması Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye'de yapılan yarışmalarda bölge birincisi seçilen 10 öğrenci, hutbelerini Ayasofya-i Kebir Cami'nin minberinde irad etti. Seçici kurulun değerlendirmelerinin ardından Kocaeli İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sefa Bülbül 1'nci, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Nureddin Aslan 2'nci, İstanbul Merkez efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Yavuz Kavzan 3'üncü oldu.
Final yarışması, ödül töreniyle beraber son buldu. Final yarışmasında konuşan Bakan Mahmut Özer, törende yaptığı konuşmada Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yıllardan beri çocukları hayırda, Kur'an okumada, hafızlıkta, ezan okumada ve hutbe irat etmede, iyilikte yarıştırmada çok önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Tüm illerdeki imam hatip okullarındaki öğrencilerin büyük bir başarıyla sürece katıldığını dile getiren Özer, sadece derece alanları değil, sürece katılıp katkı veren öğrencileri ve öğretmenlerini de kutladı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, “Bu faaliyet 12'nci yılında Rabbimizin lütfuyla Ayasofya-i Kebir Camii'nde icra edilmektedir. Bu süre içerisindeki Türkiye'nin farklı imam hatip okullarından nice yavrularımız yetiştiler. Onlar için hatiplerimiz olarak aramızda din-i İslam-ı mubinin ve Sevgili Peygamberimiz’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) mesajlarını topluma ulaştırmanın gayreti içindeler” dedi. Türkiye'nin 10 bölgesinden gelen gençlere başarı dileyen Yılmaz, “Buraya katılmanız sizler için tarihi bir hatıradır. Ayasofya Camii'nden hutbe okumak, minberinde irad etmek. İnşallah bu iradınız ömür boyu insanlara güzel işleri, hayırlı işleri anlatmak için bir başlangıç noktası olsun. Allah kalbinize kuvvet, kelamınıza bereket versin” dedi.
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan'da hitabetin imam hatipteki önemli derslerden biri olduğunu belirterek, "Bu kardeşlerimizin kendilerini ifade edebilme konusunda kendilerini geliştirdiklerine şahit oldum. Allahu Teala'nın mesajını en doğru şekilde insanlara anlatmak illa imam olarak değil, imam olmasalar da bulundukları toplumları eleştirmek büyük bir zarafettir, büyük bir misyondur. Bunu yapacak olmalarından dolayı kendilerini takdir ediyorum. Bütün öğretmenlerimizi de bu başarılı öğrencilerimizi yetiştirdikleri için tebrik ediyorum, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Necmettin Bilal Erdoğan, finalde yarışan tüm öğrencilere hediye takdim etti, Bakan Özer'de dereceye girenlere ödüllerini verdi.
.gif)
Gündem, 27 Mayıs 2022 08:03
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
