Nail Çiler’den İstanbul’un Fethi mesajı
İş Dünyası, 27 Mayıs 2022 00:04Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Türk ve dünya tarihinde çağ açıp çağ kapatan, gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet Han, 29 Mayıs 1453 tarihinde “Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz!” diyerek; Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan, gerek jeopolitik konumu gerekse doğal güzellikleriyle medeniyetlerin merkezi İstanbul’u fethedip, Doğu Roma İmparatorluğuna son vermiştir.
6 Nisan 1453 tarihinde Osmanlı Ordusu tarafından kuşatılan İstanbul, 53 günlük kuşatmanın ardından müthiş bir mücadele örneğiyle fethedilmiştir. Fatih Sultan Mehmet ve komutasındaki askerler; güçlü Bizans İmparatorluğu lideri XI. Konstantinos ve ordusuna karşı mücadele etmiş, fethin ardından Osmanlı İmparatorluğu'nun yeni başkenti cesur ve kararlı Fatih Sultan Mehmet Han sayesinde İstanbul olmuştur.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1481 yılında Doğu’ya gerçekleştireceği sefer sırasında konakladığı ve hayatını kaybettiği, içerisinde 17. Yüzyılda yaptırılan çeşme ve namazgahı bulunan Fatih’in Otağı (Hünkar Çayırı)’nın Gebze’mizin sınırları içinde olması, böyle bir dehanın yolunun Gebze ile kesişmesi, Gebze’den de iz, eser bırakarak geçmesinden gurur duyuyoruz.
Tarihin seyrini değiştiren İstanbul’ un Fethi’nin 569. Yıldönümünü kutlar; bizlere dünya kenti İstanbul’ u miras bırakan ve emanet eden İstanbul’ un Fatih’ i Fatih Sultan Mehmet Han’ ı ve onunla birlikte savaşan kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anar, en kısa zamanda Fatih’in Otağı’nın adına yakışır bir şekilde turizme kazandırılması için çalışmaların yapılacağından dolayı mutluluk duyduğumuzu belirtiriz.
İş Dünyası, 27 Mayıs 2022 00:04
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
