Halıcı: İstanbul’un fethi İslam’ın batıya galibiyetinin en güzel timsalidir
Gündem, 27 Mayıs 2022 12:58Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl düzenlenen İstanbul’un Fethi’ni anma etkinlikleri bu yıl da gerçekleştirilecek. İstanbul’daki etkinliklere Türkiye’nin pek çok bölgesinden katılım bekleniyor. 28 Mayıs’taki “İstanbul’un Fethi ve Fetih Yürüyüşü Programı” için açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, tüm Kocaelililere davette bulundu ve Kocaeli’nin bütün ilçelerinden program için araç kaldıracaklarının da altını çizdi.
Halıcı’nın açıklaması şöyle:
Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz (sav)’in övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman askerlerinin inancı, azmi, kararlılığı ve cesareti neticesinde 29 Mayıs 1453 günü İstanbul fethedilerek İslam ile şereflenmiştir. Bu mübarek fetih sonucunda İstanbul; tüm mazlumların, İslam coğrafyalarının, insanlığın umudu haline gelmiştir.
İstanbul, dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam âlemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehirdir.
İstanbul’un Fethi; İslam’ın, yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir.
İstanbul’un Fethi; yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir.
İstanbul’un Fethi; İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur.
İstanbul’un Fethi; asırlarca insanlara kan kusturan Bizans’ı ortadan kaldırmıştır.
İstanbul’un Fethi; inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir.
.jpeg)
“FETİH, İSLAM DÜŞMANLARINA VERİLEN EN GÜZEL CEVAPTIR”
İstanbul’un Fethi; Avrupa’da o dönemde hakim olan karanlık Orta Çağ anlayışı yerine, ecdadımızın elden ele taşıdığı ‘Hakkı üstün tutma’ şiarı ile aydınlattığı yeni bir çağın başlangıcı olmuştur. Bir çağı kapatan ve yeni bir çağ açan bu mübarek fetih, İslam’a saldıran kirli zihinlere ve İslamofobiyi yaymaya çalışan terörizme karşı en güzel cevapları da içerisinde barındırmaktadır. İstanbul’un Fethi; İslam’ın iyiliği, güzelliği, adaleti, hakikati, kardeşliği, hoşgörüyü hakim kılan bir yönetim olduğunu tüm dünyaya hatırlatmıştır.
Bu kutlu fetih ayrıca, tarihin her sahnesinde gençlerimizin ne büyük bir öneme sahip olduğunu göstermiştir. Ümmetimizin şuurlu gençleri insanlık tarihi boyunca üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten hiçbir zaman kaçınmamış ve alimlerin, abidlerin de destekleriyle, sarsılmaz bir azimle mücahede etmişlerdir.
Fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime fütuhat anlayışını kuşanmış bir neslin öncülüğünde yeni bir dünyanın kurulmasına ihtiyacı vardır.
HER İLÇEDEN ARAÇ KALKACAK!
Bu vesileyle, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı olarak, kurulduğumuz ilk günden beri İstanbul’un Fethini gençlerimize, insanlarımıza, tüm dünyaya anlatmak ve daha iyi anlaşılmasını sağlayabilmek adına her sene fethin yıl dönümünde büyük bir coşkuyla Fetih Kutlamalarını gerçekleştiriyoruz. Bu sene de fethin yıl dönümü dolayısıyla, pandemi sürecinin ardından fetih programımızı tekrar yüz yüze düzenleyeceğiz. Düzen 28 Mayıs'ta Efendimizin Müjdesi, Sultan Fatih'in emaneti, insanlığın kurtuluşunun müjdecisi İstanbul'un Fethi'ni anlamak için İstanbul'dayız.
Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katılımıyla tertip edeceğimiz İstanbul’un Fethi programımıza tüm vatandaşlarımızı ve basın mensuplarını davet ediyoruz. Kocaeli’nin bütün ilçelerinden araçlarımızı kaldıracağız. Fetih coşkusuna ortak olmak isteyen bütün kardeşlerimi bulundukları ilçenin Anadolu Gençlik Derneği Temsilciliği ile irtibata geçmelerini rica ediyorum.
Gündem, 27 Mayıs 2022 12:58
Yorumlar (0)
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
