Vatandaş faturalarını ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor
Ekonomi, 15 Mayıs 2022 23:37Türkiye’de vatandaşlar 2022’nin sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyor. Halkın yüzde 75’i gelecek 6 ayda faturaları ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor.
Hız kesmeyen zamlarla yaşam maliyetinin büyük bir hızla artması Türkiye'de vatandaşlarda kısa vadeli finansal endişenin rekor düzeye ulaşmasına yol açtı. Her markete gittiğinde bir önceki gidişinde gördüğü fiyatlardan fahiş artışlarla karşılaşan vatandaşların büyük bölümü 2022 yılının devamında zamların süreceğini ve gelirinin giderek daha da yetersiz hale geleceğini düşünüyor.
ÇOK ENDİŞELİYİZ
Global araştırma şirketi Ipsos'un Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile birlikte yaptığı son araştırmaya göre Türk halkının yüzde 75'i bu yıl sonuna kadar elektrik ve gaz faturalarını ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor. 11 ülkeyi kapsayan ve enflasyon ortamında halkın durumunu ölçen araştırmada Türk insanı hemen her konuda en yoğun endişeyi ortaya koyanlar oldu. Araştırmada bugünlerde finansal durumun nasıl olduğu da soruldu. İspanya'dan Japonya'ya İtalya'dan İngiltere'ye 11 ülkede ortalama yüzde 25; “zorlu veya çok zorlu” derken Türkiye'den katılımcıların yüzde 66'sı bugünlerde finansal olarak zorlandığını belirtti. Yaşanan zorluk seviyesi yılın kalan dönemi için endişe düzeyini de artırmış durumda.
ENFLASYONDAKİ ARTIŞIN DURACAĞINA İNANAN ÇOK AZ
Araştırmaya göre Türkiye'de halkın yüzde 80'i enflasyon artışının yılın sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor. Bu veri, iktidarın enflasyona dair verdiği sözlerin halkta pek de karşılık bulmadığını gösteriyor.
Araştırma verilerine göre:
1-Türkiye'de halkın yüzde 84'ü ülkede yaşam maliyetlerinin artmasında göçmenlerin etkili olduğunu düşünüyor. yüzde 81 faiz oranlarını, yüzd 80 ise hükümet politikalarını sorumlular arasında sıraladı.
2-Türkiye'den katılımcıların yüzde 66'sı bugünlerde finansal olarak çok zorlandığını belirtti.
3-Önümüzdeki dönemde gelirlerinin azalmasını en çok bekleyenler de yüzde 62'lik oranla yine Türkler.
4-Türk halkının yüzde 81'i önümüzdeki dönemde benzin fiyatının daha da artmasını bekliyor ve yüzde 44 aracını daha az kullanmayı planladığını belirtiyor.
KATILIMCILARA 2022'nin kalan döneminde gelir seviyelerine dair beklentileri soruldu. Türkiye'de vatandaşların yüzde 62'si yıl sonuna kadar gelir seviyelerinin düşmesini beklediğini söyledi. Peki bunda sorumlu kim diye sorulduğunda ilk üç sırada göçmenler, faiz seviyesi ve hükümetin politikaları gösterildi.
Ekonomi, 15 Mayıs 2022 23:37
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
