Lütfü Türkkan GBHL’nin peşini bırakmıyor
Siyaset, 13 Mayıs 2022 17:10İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin peşini bırakmıyor.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük’teki Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yenilenecek olması nedeni ile yıkılacak olmasını Meclis gündemine taşımış, Şubat ayında verdiği soru önergesi ile velilerin sesi olmuştu. Türkkan’ın önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu okul ile ilgili yıkım kararının 2021 yılında verildiğini, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtmişti. Ancak okul ile ilgili bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Konunun peşini bırakmayan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan Mahmut Özer’in cevaplaması isteği ile tekrar önerge verdi.
Önergesinde;
“Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmiştir.” diyen Türkkan, bu okulun 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiğinin yine Bakanlık tarafından açıklandığını yazdı. Türkkan, “Eğitim Öğretim döneminin bitmesine çok az bir zaman kalmasına ve okul boşaltılmasına rağmen bu binanın yıkımı henüz gerçekleşmemiş ve bu konuda bir adım atılmamıştır.” dedi.
YENİ BİNANIN YAPIMINA NE ZAMAN BAŞLANACAK?
Türkkan önergesinde Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:
1-Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmesine rağmen neden bu konuda hala bir adım atılmamış ve bu bina yıkılmamıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?
2-Bu okulun 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiği yine Bakanlık tarafından açıklanmasına rağmen eğitim öğretim döneminin bitmesine çok az bir zaman kaldığı halde bu konuda ne beklenmektedir?
3-Bu konuda Bakanlık takvimi nasıl işletecektir, bu okul binası ne zaman yıkılacak yeni binanın yapımına ne zaman başlanacaktır?
4-Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi yeni binasında hangi tarihten itibaren eğitim vermeye başlayacaktır?
Siyaset, 13 Mayıs 2022 17:10
Yorumlar (1)
Mert
sorun olduğu zaman başkanlar ortada yok, ne zaman kutlama var ordalar. Gölcük te çocuğu köpek parçaladı kimse yok, yenisi yapılmadan okullar taşındı kimse yok, sağlam mezbaha yok yere yıkıldı kimse yok (ki anlı şanlı tören ile İzmit e mezbaha açtı büyükşehir bu mezbaha yıkıldığı aylarda). Şu yollara kendi afişleriniz asma huyundan vazgeçin. Bu kadar israf olmaz.14 Mayıs 2022 17:10
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
