Lütfü Türkkan GBHL’nin peşini bırakmıyor
Siyaset, 13 Mayıs 2022 07:46İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin peşini bırakmıyor.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük’teki Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yenilenecek olması nedeni ile yıkılacak olmasını Meclis gündemine taşımış, Şubat ayında verdiği soru önergesi ile velilerin sesi olmuştu. Türkkan’ın önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu okul ile ilgili yıkım kararının 2021 yılında verildiğini, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtmişti. Ancak okul ile ilgili bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Konunun peşini bırakmayan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan Mahmut Özer’in cevaplaması isteği ile tekrar önerge verdi.
Önergesinde;
“Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmiştir.” diyen Türkkan, bu okulun 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiğinin yine Bakanlık tarafından açıklandığını yazdı. Türkkan, “Eğitim Öğretim döneminin bitmesine çok az bir zaman kalmasına ve okul boşaltılmasına rağmen bu binanın yıkımı henüz gerçekleşmemiş ve bu konuda bir adım atılmamıştır.” dedi.
YENİ BİNANIN YAPIMINA NE ZAMAN BAŞLANACAK?
Türkkan önergesinde Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:
1-Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmesine rağmen neden bu konuda hala bir adım atılmamış ve bu bina yıkılmamıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?
2-Bu okulun 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiği yine Bakanlık tarafından açıklanmasına rağmen eğitim öğretim döneminin bitmesine çok az bir zaman kaldığı halde bu konuda ne beklenmektedir?
3-Bu konuda Bakanlık takvimi nasıl işletecektir, bu okul binası ne zaman yıkılacak yeni binanın yapımına ne zaman başlanacaktır?
4-Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi yeni binasında hangi tarihten itibaren eğitim vermeye başlayacaktır?
Siyaset, 13 Mayıs 2022 07:46
Yorumlar (1)
Mert
sorun olduğu zaman başkanlar ortada yok, ne zaman kutlama var ordalar. Gölcük te çocuğu köpek parçaladı kimse yok, yenisi yapılmadan okullar taşındı kimse yok, sağlam mezbaha yok yere yıkıldı kimse yok (ki anlı şanlı tören ile İzmit e mezbaha açtı büyükşehir bu mezbaha yıkıldığı aylarda). Şu yollara kendi afişleriniz asma huyundan vazgeçin. Bu kadar israf olmaz.14 Mayıs 2022 07:46
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
