5 bin kitabı 5 dakikada topladılar
Gündem, 13 Mayıs 2022 22:4012. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde Cumhuriyet Bulvarındaki ağaçlar bir günlüğüne çiçek değil kitap açtı. 5 bin kitap 5 dakikada toplandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıllık aranın ardından düzenlediği 12. Kocaeli Kitap Fuarı arifesinde, Cumhuriyet Bulvarındaki ağaçlar yine bir günlüğüne çiçek değil, kitap açtı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden işlerine, okuluna giden vatandaşlardan ağaçlara asılan 5 bin adet kitabı 5 dakika içinde topladı. Etkinlikte vatandaşlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal da eşlik etti.
AĞAÇLAR KİTAP AÇTI
Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, 2 yıllık zorunlu hasretin ardından kapılarını yarın açıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her kitap fuarı arifesinde gerçekleştirdiği kitap toplama etkinliğini bu yılda gerçekleştirdi. 12. Kocaeli Kitap Fuarı’na dikkat çekmek için geleneksel hale getirilen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Bulvarında bulunan çınar ağaçlarına geceden asılan 5 bin kitap asıldı. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar ağaçlardan kitap almak için yarıştı. 5 bin kitap 5 dakika içinde ağaçlardan toplandı.
SOPAYLA KİTAP TOPLADILAR
Her türden kitabın ağaçlarda yer aldığı renkli etkinlikte vatandaşlar istedikleri kitabı alabilmek için farklı farklı yöntemler kullandı. Bazıları ağaçlara tırmanırken, bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri sopayla kitap düşürmeye çalıştı. Sırt çantasını havaya atan, kitap toplamak için arkadaşlarının omuzuna çıkanlar ilginç görüntüler oluşturdu.
.gif)
“2 YILLIK ZORUNLU BİR ARA VERDİK”
Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte Başkan Büyükakın kitapseverlerle sohbet etti. Başkan Büyükakın, “2019 yılındaki 11. fuarımızın ardından 2 yıllık pandemi arası vermek zorunda kaldık. Allah’a şükür bugün pandemiden kurtulduk. 12. Kocaeli Kitap Fuarımız, 14 Mayıs Cumartesi günü 2 yıllık hasretin ardından kapılarını açıyor. Fuarımız 9 gün boyunca açık kalacak. Bu yıl fuarımızı Kocaeli Kongre Merkezinde düzenliyoruz. Geride kalan 11 yılda Kocaelili kitap tutkunlarının yoğun ilgisi, fuarımızı etkinlik ve ziyaretçi sayılarında zirveye taşıdı. 2019 yılındaki son fuarımızı 855 bin 815 kişi ziyaret ederek, rekor sayıya ulaştı. 11 yıldaki toplam ziyaretçi sayımız ise 5,5 milyonu bulmuştu” dedi.
“12 KİTAP FUARIMIZA BEKLİYORUZ”
Bu yılki fuarda 673 etkinlik düzenleneceğini ifade eden Başkan Büyükakın, “12. Kitap Fuarımızda bizleri 315 yayınevi, 40 sahaf ve 70 STK karşılayacak. 380 yazarın katılacağı 123 söyleşi ve 550 imza programının yer aldığı 673 etkinlik düzenlenecek. 12. Kocaeli Kitap Fuarının bu yılki Onur Konuğu Nurullah Genç olacak. Bugün adı fuarla beraber anılan, artık bir gelenek haline gelen ’Ağaçlar Kitap Açtı’ etkinliğimizde 2 yılın ardından kitapseverlerle hasret gideriyoruz. Yaptığımız düzenlemeyle kamusal kullanım alanı artan, kısa sürede 7’den 70’e herkesin gözdesi olan Cumhuriyet Bulvarındayız. Bu yıl tarihi çınar ağaçlarına 5 bin adet kitap astık. Okula giden öğrencilerimiz, işe giden vatandaşlarımız ve kitapseverlerle birlikte ağaçlardan kitap topladı. Yazarlarımızın, yayıncılarımızın ve kültür adamlarımızın bir araya geleceği 12. Kocaeli Kitap Fuarına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” ifadesini kullandı.
Gündem, 13 Mayıs 2022 22:40
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
