Türkiye’de lojistik mastır plan yapan ilk belediye Kocaeli Büyükşehir
Gündem, 12 Mayıs 2022 18:17Başkan Büyükakın, “Türkiye’de ilk kez lojistik mastır planını yapan belediye Kocaeli Büyükşehir olmuştur. Kocaeli’de lojistik köy kurulması bir ihtiyaçtır” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile düzenlenen 11. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ne katıldı.
KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Karamürsel Kaymakamı Osman Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin katıldığı kongrede söz alan Başkan Büyükakın, kongrede sadece lojistiğin konuşulmadığını, birbiriyle yakından alakalı birçok önemli konudan bahsedildiğini belirtti.
“GELECEĞİ DOĞRU TAHMİN EDİP DOĞRU ADIMLAR ATMALI”
Başkan Büyükakın, lojistik planlama yaparken sektörün ve üretimin nereye gittiğine, tarım, hayvancılık ve sanayinin nereye yol aldığına, bu manada lojistik ihtiyaçların nasıl şekillendiğine bakmak gerektiğine vurgu yaparak, “Lojistik planlama, sürekli düşünmek gereken, geleceği görmeniz gereken bir alan. Lojistik alanda geleceği doğru tahmin edip, doğru adımlar atmalı” diye konuştu.
“BELEDİYE OLARAK İLK KEZ LOJİSTİK MASTIR PLAN YAPTIK”
Kocaeli’nde günlük 200 bin birim kamyonun hareket ettiğine dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Bunu buradan gururla söyleyeyim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, lojistik mastır planını ilk yapan belediye biziz. Bizden önce lojistik plan yapan yok. Bizden önce ulaşım mastır planı yapan var. Bir iki tane küçük ulaşım mastır planı çalışmaları vardı. Kısa sürede biz de tamamladık. Ama lojistik mastır plan yapılması gerektiğini gördüğümüzde Türkiye’de bir belediye olarak ilk kez lojistik mastır planını yaptık. Ama lojistik mastır plan yapmış olmak o işin bittiği anlamına gelmiyor. Sürekli yenilemek, güncel tutmak gerekiyor’’ bilgisini verdi.
“BU KENTTE BİR LOJİSTİK KÖY YAPILMASI GEREKİYOR”
Kocaeli’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin lojistik köy yapılması olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın, şunları söyledi: “Gemilerden raylı sistemlere aktarılan, limanların kapasitesini artıran, gümrükleme alanına hızla ulaşılan, orada gümrükleme işlemlerinin yapıldığı, depoların, büyük market zincirlerinin depolarının olduğu, oradan da diğer hatlara uzanan Kuzey Marmara Otoyoluna yakın bir noktada, liman elleçleme kapasitesini artıran bir noktada lojistik köy yapılması gerektiği fikrini Ulaştırma Bakanımızla paylaştık. Bu çalışmalara Ulaştırma Bakanlığının uzmanlarıyla bir taraftan yürütülüyor. 100 hektarın üzerinde bu kentte bir lojistik köy yapılması gerekiyor.” Konuşmaların ardından KOÜ Rektörü Hülagü tarafından Başkan Büyükakın’a plaket takdim edildi.
.gif)
Gündem, 12 Mayıs 2022 18:17
Yorumlar (0)
TRT'nin canlı yayınında şaşırtan anlar!
Gölcük’te şok! Ağaçlık alanda ölü bulundu
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
