Türkiye’de lojistik mastır plan yapan ilk belediye Kocaeli Büyükşehir
Gündem, 12 Mayıs 2022 08:00Başkan Büyükakın, “Türkiye’de ilk kez lojistik mastır planını yapan belediye Kocaeli Büyükşehir olmuştur. Kocaeli’de lojistik köy kurulması bir ihtiyaçtır” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile düzenlenen 11. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ne katıldı.
KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Karamürsel Kaymakamı Osman Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin katıldığı kongrede söz alan Başkan Büyükakın, kongrede sadece lojistiğin konuşulmadığını, birbiriyle yakından alakalı birçok önemli konudan bahsedildiğini belirtti.
“GELECEĞİ DOĞRU TAHMİN EDİP DOĞRU ADIMLAR ATMALI”
Başkan Büyükakın, lojistik planlama yaparken sektörün ve üretimin nereye gittiğine, tarım, hayvancılık ve sanayinin nereye yol aldığına, bu manada lojistik ihtiyaçların nasıl şekillendiğine bakmak gerektiğine vurgu yaparak, “Lojistik planlama, sürekli düşünmek gereken, geleceği görmeniz gereken bir alan. Lojistik alanda geleceği doğru tahmin edip, doğru adımlar atmalı” diye konuştu.
“BELEDİYE OLARAK İLK KEZ LOJİSTİK MASTIR PLAN YAPTIK”
Kocaeli’nde günlük 200 bin birim kamyonun hareket ettiğine dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Bunu buradan gururla söyleyeyim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, lojistik mastır planını ilk yapan belediye biziz. Bizden önce lojistik plan yapan yok. Bizden önce ulaşım mastır planı yapan var. Bir iki tane küçük ulaşım mastır planı çalışmaları vardı. Kısa sürede biz de tamamladık. Ama lojistik mastır plan yapılması gerektiğini gördüğümüzde Türkiye’de bir belediye olarak ilk kez lojistik mastır planını yaptık. Ama lojistik mastır plan yapmış olmak o işin bittiği anlamına gelmiyor. Sürekli yenilemek, güncel tutmak gerekiyor’’ bilgisini verdi.
“BU KENTTE BİR LOJİSTİK KÖY YAPILMASI GEREKİYOR”
Kocaeli’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin lojistik köy yapılması olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın, şunları söyledi: “Gemilerden raylı sistemlere aktarılan, limanların kapasitesini artıran, gümrükleme alanına hızla ulaşılan, orada gümrükleme işlemlerinin yapıldığı, depoların, büyük market zincirlerinin depolarının olduğu, oradan da diğer hatlara uzanan Kuzey Marmara Otoyoluna yakın bir noktada, liman elleçleme kapasitesini artıran bir noktada lojistik köy yapılması gerektiği fikrini Ulaştırma Bakanımızla paylaştık. Bu çalışmalara Ulaştırma Bakanlığının uzmanlarıyla bir taraftan yürütülüyor. 100 hektarın üzerinde bu kentte bir lojistik köy yapılması gerekiyor.” Konuşmaların ardından KOÜ Rektörü Hülagü tarafından Başkan Büyükakın’a plaket takdim edildi.
.gif)
Gündem, 12 Mayıs 2022 08:00
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
