Komik olmayın, dürüst olun
Gündem, 10 Mayıs 2022 19:25İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş 19 Mayıs etkinlikleri için kullanmak istedikleri Milli İrade Meydanı alanı izni ile olumsuz dönüş olması üzerine bir basın bildirisi yayınladı.
Kardaş şunları söyledi;
Gülünç olmayın, dürüstçe söyleyin
‘İzmit Belediyesi olarak tek isteğimiz bu kentin diğer 11 belediyesi ile eşit haklara sahip olmak. Bu kent insanının iradesi ve oyları ile seçilen bir belediye ve o belediyenin başkanının ‘Bizden değil’ mantığı ile farklı muamele görmesini artık açık ve net bir şekilde kent halkına havale ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyemizin 19 Mayıs etkinlikleri ve halk konseri kapsamında kullanmak üzere eski adıyla Perşembe Pazarı alanı yeni adıyla Milli İrade Meydanını talep ettik. Ki yine tüm kent halkının bildiği üzere o alanın kullanım hakkı Kocaelispor Derneğine ait. Kendileri bu talebimize ilk etapta son derece olumlu yaklaştılar. Ancak gelin görün ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri İzmit Belediyesinin bu talebini olumlu bulmayarak alanı 19 Mayıs etkinliklerinde kullanılmak üzere bize vermeyi reddetmişler. Sebep olarak ne göstermişler biliyor musunuz? O tarihlerde Kitap Fuarı olduğundan dolayı kitap fuarına katılacak olanlar araçlarını Milli İrade Meydanı alanına bırakacaklar ve oradan raylı taşıma sistemi ile fuar alanına geçeceklermiş. Hemen hatırlatmakta fayda var ki Kitap Fuarı Seka Parkın sonundaki Kongre Merkezinde yapılıyor. Bunu hem aradaki mesafeyi, hem de yeni kongre merkezindeki otopark alanının büyüklüğünü gözünüzün önüne getirin diye özellikle hatırlatmak istedim. Yani keşke böyle herkesin kahkahalarla güleceği bir bahane üretmek yerine dürüstçe siyasi olarak size prim yaptırmamak adına buna izin vermiyoruz diyebilseydiler.
İzmit Belediyesini yok saymak kimsenin haddi değil
Bu başımıza ilk kez gelmiyor. Daha birkaç gün önce Balören’de gerçekleştirilen Hıdrellez Şenliklerinde İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiyi etkinliklere hiç katılmamış, İzmit Belediyesinin de bu etkinliklerde sanki hiç payı yokmuş gibi algı oluşturma çabalarına artık halk direkt olarak kendisi cevap veriyor. Bakın bizim kültürümüzde bayramlar birlik beraberliği pekiştiren unsurlardır. Kent bayramlaşmasında bu kentin merkez ilçe belediyesinin başkanının ismini anmamak için özel çaba harcanıyor, yokmuş gibi muamele yapılmaya çabalanıyorsa kimse kusura bakmasın ama bu kent insanının özgür iradesi ile seçtiği belediye başkanını yok saymak kimsenin haddi değildir.
Güneş Sahnesindeki ATENA konserine herkesi bekliyoruz
Buradan şunu belirtmek istiyorum ki bize yapılan bu hareketleri şahsımıza değil kent halkının iradesine yapılan saygısızlık olarak adlandırdığımız için mücadelemizi siyasilerin iç hesaplaşmaları için değil, kent halkının kazanımları için inatla sürdüreceğiz. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamındaki ATENA gurubunun katılacağı halk konserini Milli İrade Meydanı alanında yapmak istemekteki amacımız, o civarın esnaflarının da bu işten kazanç sağlaması yönünde idi. İzin vermediler. Sağlık olsun. 29 Ekim’deki konserimizin kalabalığından korkanlara cevabı yine bu kent halkı verecek. 19 Mayıs’ta ATENA gurubunun katılacağı halk konserini yine Leyla Atakan Kocaeli Sanayi Fuarı alanı içerisindeki Güneş sahnesinde yapacağız. Bu saçma sapan ayırımcılığa bu kentin insanı yine kalabalığı ile cevap verecek. Yeni bir rekor ve harika bir konser için tüm kent halkını 19 Mayıs tarihinde Leyla Atakan Kocaeli Sanayi Fuarının içerisindeki Güneş sahnesine bekliyoruz.
Gündem, 10 Mayıs 2022 19:25
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
