Erdoğan şükür edeceğiz dedi, Diyanet de şükür hutbesi okuttu
Gündem, 06 Mayıs 2022 12:33Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alım gücü düşen vatandaşa hitaben "Önce elimizdekilere şükür edeceğiz, sonra daha iyisi, daha güzeli için çalışacağız" sözleri tartışılmaya devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son cuma hutbesi dikkati çekti. Bugün 81 ilde "Şükür Sana Şekûr" başlıklı hutbe okundu.
Ekonomik krizin pençesindeki ülkemizde emekliden vatandaşa, öğrenciden işçiye büyük çoğunluk yaşam savaşı verirken, 1 Mayıs akşamı katıldığı iftarda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik, karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükür edeceğiz, sonra daha iyisi, daha güzeli için çalışacağız” dedi.
“ŞÜKÜR SANA EY ŞEKÛR”
Erdoğan’ın sözleri tartışılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı bugün “Şükür Sana Şekûr” başlıklı bir cuma hutbesi okuttu. Türkiye’nin 81 ilindeki camilerde okunan hutbenin dikkat çekici bölümleri şöyle:
Bugün Türkiye’nin 81 ilindeki camilerde okunan hutbenin dikkat çekici bölümleri şöyle:
– Aziz Müminler! İnsandan beklenen, bitmez tükenmez nimetleri kendisine bahşeden Rabbine şükretmesidir. Nitekim yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmaktadır: “Artık siz beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, bana nankörlük etmeyin!” Kulluğumuzun en önemli nişanesi olan şükür, nimetten evvel onu vereni görmek ve düşünmektir. Yüce Mevla'nın lütuf ve ihsanını ikrar etmek, verdiğine rıza göstermektir. Nimetlerin kadir kıymetini bilmek, onlara kör ve sağır kesilmemektir.
– Kıymetli Müslümanlar! Şükür, sadece dildeki hamd ü sena değildir. Şükür, kalpte iman ve teslimiyet, akılda tefekkür ve ibret, uzuvlarda ibadet ve itaattir. Evet, dildeki “Elhamdülillah” şükürdür. Bütün nimetlerin Allah'tan geldiğini bilmek ve nimetlerin en küçüğüne bile rıza göstermek şükürdür. İhlasla işlediğimiz her hayırlı amel şükürdür.
– Allah'ı anma vesilesi, samimiyet ifadesi namazlarımız şükürdür. Kötülük ve günahlara karşı kalkan olan oruçlarımız şükürdür. Tevhit aşkını ve ümmet olma bilincini kuşandığımız haclarımız şükürdür. Yüce Yaratanımıza sadakatimizin tezahürü zekât, sadaka ve kurbanlarımız şükürdür. İman, ibadet ve itaatimizi güzel ahlakla kemale erdirmek şükürdür.
– Değerli Müminler! Yüce Rabbimiz “Şekûr”dur, kulunun salih amellerine fazlasıyla karşılık verendir. O halde, şükürle Cenab-ı Hakkın rızasına ve sevgisine talip olalım. Ömrümüze şükürle bereket katalım. “Nihayet o gün nimetlerden elbette sorguya çekileceksiniz.” ilahi fermanına cânıgönülden kulak verelim. Hesap günü gelmeden evvel şükreden bir kul olmaya gayret gösterelim.
– “Hani Rabbiniz, ‘Eğer şükrederseniz size nimetimi daha çok vereceğim, nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım pek şiddetlidir!' diye bildirmişti” ayet-i kerimesini çokça tefekkür edelim. Bize yakışanın şükür olduğunu ve şükrün nimetleri artırdığını unutmayalım. Nankörlükten, şükürsüzlükten ve kanaatsizlikten Allah'a sığınalım. Peygamber Efendimizin bize öğrettiği şu duayı dilimizden düşürmeyelim: “Allah'ım! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım eyle!”
Şekûr: “Yapılan bir iyiliğin sahibini övgü ile anmak” mânasındaki şükr (şükrân) kökünden türeyen şekûr “çokça teşekkür eden” demektir. Allah'a nisbet edildiğinde “az da olsa kulun iyi bir ameline fazlasıyla karşılık veren” anlamına gelir. (TDV İslâm Ansiklopedisi, 38. cilt, sayfa 493)
Gündem, 06 Mayıs 2022 12:33
Yorumlar (0)
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
